Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy mam pytanie.dzis gdy odpalilem auto zaczelo smierdziec spalinami w aucie spostrzeglem ze pod autem znajdujä sie przy silniku plecionki i przzepuszczajä spaliny.wymienial juz to ktörys z was?jest to mozliwe samemu wymienic? jaki moze byc koszt wymiany?dziekuje za odpowiedz
W...x jest... x razy lepiej...
Opublikowano
a nie sä to jakies takie na wymiar ze mozna rozkrecic stare wlozyc nowe bez spawania skrecic i juz jest gotowe....?
Opublikowano
a nie sä to jakies takie na wymiar ze mozna rozkrecic stare wlozyc nowe bez spawania skrecic i juz jest gotowe....?

tak byłoby gdfyby obecny łącznik był wkręcany, nieprawdaż?

a w ogóle w tych temperaturach co tu mówić o takich połączeniach

PawełH
Opublikowano

Jest. W każdym serwisie BMW kupisz taką część jako cały element układu wydechowego. Moze nie od razu, tylko na zamowienie ale kupisz.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
czyli jak rozumie dobrze to jest tak ze te stare trzeba uciäc flexem i w to miejsce wspawac nowe i po temacie?czyli najlepiej zrobic to na warsztacie jak sie nie ma odpowiedniego sprzetu.
Opublikowano
Jak doszedłeś do tego że plecionki przepuszczją spaliny a nie co innego? Widać dym? Sprawdź jeszcze katalizator, najlepiej na kompie czy jest dobry bo jak Ci się przytkał to spaliny przeciskają się którędy się da a na dobrym kacie to mogły "ignorować" małe rozszczelnienia na łącznikach.
Opublikowano
gdy wydobywaly sie spaliny dzwignälem auto na lewarku i polozylem sie pod auto przylozylem dlon i bylo czuc jak dmuchajä spaliny.ale najlepiej sprawdzic to z kanalu w normalnych warunkach.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Pozwolę sobie odświeżyć temat bo mam dokładnie ten sam objaw, czy udało Ci się usunąć tą usterkę? Czy rzeczywiście serwisie można kupić to złącze?Jakie są koszty?

Opublikowano
chopie, to zwykła złączka elastyczna. Nie chcesz oryginalnego auspufu z ASO to idź do dobrego warsztatu i tam Ci wymienią za stówę a przy okazji stwierdzą, że reszta też do ... wymiany.
PawełH
Opublikowano
a wiec jest tak jak pojedziesz do serwisu bmw to ci powiedzä ze trzeba wymienic wydech od silnika do katalizatora czyli tä pierwszä czesc w ktörej znajduje sie to läcze elastyczne.koszt okolo 3000zl.mozesz jechac na warsztat samochodowy i wymontujä tä czesc wytnä flexem stare läcznik wspawajä nowy i zmontujä do kupy.läcznik kosztuje okolo 60zl jeden-potrzeba 2.ale to nie wszystko czasam ludzie nie majä pojecia i montujä läczniki srednicowo mniejsze lub wieksze byle dlugosc sie zgadzala.BLÄD. tak sie nie robi.zaröwno dlugosc jak i srednica muszä byc takie same jak orginalu.wymiana tych czesci u kolegi specjalisty od bmw w Opolu kosztuje 400zl ze wszystkim.chyba wiesz juz wszystko w tym temacie.powodzenia
Opublikowano

Własnie przerabiałem ten temat z tydzien temu

Plecionki kupiłem po 65zł szt

Wymiar plecionki jaki kupiłem to srednica 52mm długość 210mm

Takie pasują idealnie :!:

Wjechałem autem na kanał wyciołem stare przymierzyłem nowe

przyłapałem w paru miejscach i zdemontowałem...

Wymotowany układ wydechowy wsadziłem w imadło i obspawałem

bardzo starannie...no i zamontowałem...jest ciszej i nie śmierdzi :D

Aby dobrze wykonać tą wymianę najlepiej miec do tego pomocnika :8)

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info