Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oba fotele z przodu mają różną wysokość. Różnica jest w miejscu gdzie tyłek wpada na zagięcie - czyli oparcie z siedziskiem się styka.

W fotelu pasażera jest to niżej, a u kierowcy jest jakby wyżej.

Mam w każdym fotelu 3 rączki (niestety żadnej elektryki).

1. Jedną pochylam całe siedzenie, lub podnoszę do góry - geometrycznie w przestrzeni pozycję zmienia wyłącznie punkt gdzie opierają się kolana. Jeśli nacisnę tą łapkę i odchylę się do tyłu to oparcie również idzie pod kąt do tyłu. Jednak miejsce łączenia oparcia z siedziskiem nie zmienia położenia względem wysokości.

2. Drugą przesuwam fotel do tyłu i do przodu.

3. Trzecia łapka reguluje położenie oparcia - składa i rozkłada.

Czy mi brakuje w obu fotelach 4-tej rączki :?:

Rzecz w tym że jak tego fotela nie ustawie to zadzieram głową o podsufitkę.... Sprawdzałem czy drugi fotel jest tak samo niewygodny - i dopiero wówczas stwierdziłem że jest różnica w wysokości tego punktu (łączenia siedziska z oparciem). Widać to dość wyraźnie jeśli ustawię oba fotele w identycznej pozycji (zagłówek pasażera jest niżej).

Podsumowując - jak mogę obniżyć łączenie siedziska z oparciem w fotelu kierowcy?

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj tego, co zostało napisane przez Rybkę :)

A do tego poczytaj instrukcję... wiele się dowiesz ciekawych rzeczy.

Kai
Opublikowano

:duh:

__Kai__ - mam jedynie książeczkę instrukcję do E34 (z nieco innymi fotelami) i jakoś nawet mi to do głowy nie przyszło :oops:

Rybka - dzięki! :)

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT