Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Będę wymieniał węże i przewody od nivo i mam pytanie: czy po takim zabiegu trzeba odpowietrzyć układ??? W nowych przewodach i rurkach rzecz jasna, będzie powietrze które musi gdzieś się wydostać. I jeszcze jedno pytanie: jakie jest ciśnienie w układzie nivo???
Opublikowano
co prawda w mojej beemce nie mam nivo, ale wydaje mi sie ze w każdym układzie zawierającym ciecz, po takich modernizacjach trzeba odpowietrzyć...
Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano
Muszę wymienić , bo są skorodowane dosyć mocno rurki doprowadzające olej ( nie są miedziane) . Profilaktycznie zamówiłem w serwisie wężyki gumowe ( specjalne węże podwójnie zagniatane na końcach ze względu na duże ciśnienie , ale jakie to są wartości to nie wiem) , podejrzewam ,że jak je rusze to pojawią się nieszczelności na lączeniach i wole mieć wszystko nowe. Olej z pompy jest doprowadzony jednym przewodem a póżniej jest rozdzielany na każdą stronę. Odpowietrzenia nie widziałem. W instrukcji nic nie piszą o tym problemie , jedynie o odpowietrzeniu wspomagania poprzez maksymalne skręty kierownicą. Nivo ma to samo zasilanie, ale olej płynie tylko w jedną stronę ( tak mi się wydaje).