Skocz do zawartości

Wyskakujace zaczepy filtra powietrza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanie. W moim e 46 silnik 3.0d obudowa filtra powietrza ,która z przodu zaraz nad chłodnica przymocowana jest do pasa przedniego za pomoca kołków ciagle wyskakuje. jest ona w tym miejscu mocowana na takich widełkach w które wchodzą kołki. Czy to wyskakiwanie moze być spowodowane jakimiś ruchami silnika tzn uszkodzona poduszka?? czy to rzecz normalna?
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
Mam takie pytanie. W moim e 46 silnik 3.0d obudowa filtra powietrza ,która z przodu zaraz nad chłodnica przymocowana jest do pasa przedniego za pomoca kołków ciagle wyskakuje. jest ona w tym miejscu mocowana na takich widełkach w które wchodzą kołki. Czy to wyskakiwanie moze być spowodowane jakimiś ruchami silnika tzn uszkodzona poduszka?? czy to rzecz normalna?

zmien kolki :norty: moze masz wyrobione lub nie org. :P

Opublikowano
to nie wina kołków. mógłbum tam nawet wbic gwożdzie i zakrzywić ale to nic nie da bo te widełki i tak wypadaja...
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
to nie wina kołków. mógłbum tam nawet wbic gwożdzie i zakrzywić ale to nic nie da bo te widełki i tak wypadaja...

Wokół tych kołków powinieneś mieć takie gumowe pierścienie w które wchodzą te widelki od obudowy dolotu filtra. One przytrzymują i zarazem są amortyzatorkami drgań silnika. Sprawdz może masz za krotką zlączke karbowaną łączącą ten element z obudową filtra przy silniku.

Opublikowano
Te gumowe pierścienie mam ale tez nic nie daja wiec moze to wina tego karbowanego przewodu. Musze sprawdzić. dzieki Sliczne!
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
hi hi ja też mam taki problem , raczej obwiniał by te gumki i kołki, za słabo trzymają, ja zrobiłem test i założyłem je na krzyż ( plastik pod gumkę z jednej na gumkę z drugiej strony i sztywniej trzyma i nie wypada ) dlatego obstawiam gumki i kołki kupie wymienię i podzielę się uwagami :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI