Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie w ktorym miejscu mieści się filtr poiwetrza w dieslu e46 330d moze pytanie laika ale, wczesniej mialem benzynke a tutaj nie mam pojecia:(

Opublikowano
Opublikowano

No kolega pokazał gdzie jest, a jak chcesz wymienić to: odkęcasz śruby z elemetów 1 i 7 ściągasz ta harmonijkę, a dodatkowo odkręcasz obudowę filtra kabinowego i wyciągasz żeby dostać się do tyłu elementu nr 1 :) no i nie muszę mówić że wyciagasz najpierw filtr kabinowy (z przodu podszybie)

Powodzenia :8)

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
Tak robic w 330d pierwszy raz bede nie ma jak slowa otuchy :( mam nadzieje ze spaprac niczego tam nie mozna hm.. dzieki za POMOC!!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

szybkie pytanie, aby nie otwierać nowego tematu :-)

mam zrobione na filtrze powietrza 16tys.km.

mam już wymieniać ? (nie ma żadnych oznak zapchanego filtra ;-)

ps. wiem, że filtr należy wymienić i zapomnieć, ale nie bardzo mam teraz na to czas (a z innej strony nie chcę aby coś zaszkodziło silniczkowi ....)

BMW X3 3.0d LCI

było:

BMW 3 E46 330d - ten silnik to poezja !

Audi A6 quattro 2.5 TDI- silnik specjalnej troski

Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam

Opublikowano
szybkie pytanie, aby nie otwierać nowego tematu :-)

mam zrobione na filtrze powietrza 16tys.km.

mam już wymieniać ? (nie ma żadnych oznak zapchanego filtra ;-)

ps. wiem, że filtr należy wymienić i zapomnieć, ale nie bardzo mam teraz na to czas (a z innej strony nie chcę aby coś zaszkodziło silniczkowi ....)

szybka odpowiedz...nie..wymienia sie ok. co druga wymiana oleju :o