Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potwierdzam - nie ma minusów. No może jeden: odklejające się boczki na drzwiach - ale przykleiłem je tak, że kolejne 16 lat się nie odkleją :) A jeszcze drugi minus przyszedł mi do głowy: zimą, szczególnie gdy temp. spadnie poniżej -5 - trzeszczące uszczelki w drzwiach. Próbowałem smarować wazeliną, ale nie wiele to dało ;( Chyba pójdą do wymiany na nowe. Ajjjj, jeszcze jeden minus: walczę z odkręcającą się gałką zmiany biegów. Ale tylko do jutra - skręcę ją na max, następnie skleję klejem i po bólu.

Plusów są setki jak nie tysiące, więc wymienię tylko kilka, które od razu przychodzą mi do głowy:

- przecudne prowadzenie - nawet w koleinach łatwo idzie opanować samochód

- piękny dźwięk rzędowej 6-tki

- totalna bezawaryjność (mógłbym w niej pewnie dobre 3 lata nic nie robić, ale ja wymieniam od razu jak coś zaczyna wykazywać chociażby najmniejsze oznaki zużycia)

- piękny wygląd

- mimo, że to tylko 2.0 - to bardzo żwawy wozik (znacznie żwawszy niż nawet najnowsze jednostki 2.0 innych marek)

- bardzo wygodny - 9h za kółkiem z dwoma krótkimi postojami, 750km trasy, zero zmęczenia (wręcz chciało się jechać dalej :D)

itd :D

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
co do wygody podczas jazdy to ajjj to auto stworzone jest do jazdy w trase .droga sandomierz anglia 24 h za kierownica i przy koncu czulem sie dopiero zmeczony.miejsca jest pod dostatkiemj pozycj za kierownica ok ajjj miodzio
Opublikowano

Zalety

Piekne ponadczasowe autko,

łatwy dostep czesci,trwala solidna i bezpieczna karoseria,ekstrawaganckie dodatki(lampki do mapy podswietlenie wnetra gdy zlapiesz za zamknieta klamke od kierowcy itp).Wysoki komfort jazdy i prestiz mimo duzego wieku.

Wady

Stuki i puki w zawieszeniu ciezko zlokalizowac,mocno zeelektronizowane auto niestety oio kilkuu latach troszke to uprzykrza,niemozliwoscosc otworzenia auta kluczykiem bez pradu przy wyczeroanym akumulatorze.

Niestety niezbyt tanie czesci.

Jedna z wiekszych wad-policja lubi kontrolowac szczegolnie wieczorami z mlodym kierowca na pokladzie

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
525 z '89 24V ...? A to nie od '90 czy '91 525 24V zaczeli robic? ja mam z '90 i mam 12V;P

Ciekawostka bo 2 katalogi podają od od marca 89 że były równoczesnie M20B20 i M50B20. Kiedy by nie kupił, dał mało ale stan auta odzwierciedla cenę.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
niemozliwoscosc otworzenia auta kluczykiem bez pradu przy wyczeroanym akumulatorze.

Da sie :)

Otwierasz drzwi kierowcy/pasazera przod, a tyl od wewnatrz :P

Jedna z wiekszych wad-policja lubi kontrolowac szczegolnie wieczorami z mlodym kierowca na pokladzie

Tez tak sadzilem, a zdaza mi sie to baaardzo rzadko, zazwyczaj wogole nie zatrzymuja co mnie szczegolnie dziwi :D

A jak juz zatrzymaja to w wiekszosci odrazu puszczaja.

Kontrola moze zdazyla mi sie 2 czy 3 razy na przestrzeni ponad pol roku.

Z czego raz mandat za pasy, raz wyprzedzanie na ciaglej (i mnie puscili),

a raz za strobo w spryskiwaczach i to w innym miescie z kolei (tez mnie puscili), chyba mnie lubia :twisted2:

Pozdrawiam
Opublikowano

Tez tak sadzilem, a zdaza mi sie to baaardzo rzadko, zazwyczaj wogole nie zatrzymuja co mnie szczegolnie dziwi :D

A jak juz zatrzymaja to w wiekszosci odrazu puszczaja.

Kontrola moze zdazyla mi sie 2 czy 3 razy na przestrzeni ponad pol roku.

Z czego raz mandat za pasy, raz wyprzedzanie na ciaglej (i mnie puscili),

a raz za strobo w spryskiwaczach i to w innym miescie z kolei (tez mnie puscili), chyba mnie lubia :twisted2:

Dopuki mialem obca rejestracje to srednio co tydzien tak ooo ... zeby spisac.Jak przerejstrowalem to sie uspokoiło raz na 2 miesiace.

Mimo ze jezdze powoli i ostroznie-kilka razy zle doswiadczenie.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34