Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich mam pytanie odnosnie ...nadmuchu w BMW 525tds z 96 roku (klimatronik 2 strefowy). Chodzi mi o sile wydmuchiwanego powietrza...poniewaz odnosze wrazenie ze jest ona daleka od zadowalajacej.

W Aucie jest niby cieplo po pewnym czasie..ale gdy przylozy sie reke do nadmuchu...to wieje doslownie aby aby....ktos ma jakies sugestie?

Opublikowano
hmm ale z tego co ja kojarze...to filtr pylkowy bierze udzial w ogrzewaniu tylko gdy wlaczam obieg wewnetrzny ....natomiast gdy jest on wylaczony to dmuchawa omija filt pylkowy...
Opublikowano
no to jestes w bledzie. powietrze nie zaleznie od obiegu idzie przez filtr 100% wyjmij go sobie i przedmuchaj sprezarka i napewno bedzie poprawa,a najlepiej wymienic.
Opublikowano
no to jestes w bledzie. powietrze nie zaleznie od obiegu idzie przez filtr 100% wyjmij go sobie i przedmuchaj sprezarka i napewno bedzie poprawa,a najlepiej wymienic.

Kup nowy. To nie karoseria ze umyjesz i bedzie czyste. Tam brud siedzi w filtrze. Nawet najtańszy ale wymień, a jak nie to wyrzuc całkiem, róznica kolosalna...

Bandite Motor Wagen
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nadszedl czas na wymiane filtra w nagrzewnicy z prawej strony pod schowkiem

Wydaje mi się, że chodzi o E39, wówczas są dwa filtry p.pyłkowe pod maską z L i R strony blisko kabiny.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań