Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie mniej niż 10 i nie więcej niż 13. Jeżeli jest mniej niż 10, to silnik pomału się kończy, jeżeli jest więcej niż 13, to pomiar był do kitu. Idealny silnik ma na wszystkich cylindrach pomiędzy 12 a 12,5
Opublikowano
Nie mniej niż 10 i nie więcej niż 13. Jeżeli jest mniej niż 10, to silnik pomału się kończy, jeżeli jest więcej niż 13, to pomiar był do kitu. Idealny silnik ma na wszystkich cylindrach pomiędzy 12 a 12,5

dokładnie tak samo pisałem wcześniej :cool2:

a stopień sprężania to to samo ciśnienie w cylindrach :duh:

Opublikowano
Bylem dzis w innnym service wczesniej robili bmw robili pomiar tak jak ten pierwszy urzadzenie przytykane wykres na diagramie i wyszlko po 13,0 i 13,5 na cylidrach.Podczas pomiaru swiece wszystkie wykrecone
Opublikowano

IMHO masz prawidlowe cisnienie - obserwuj zuzycie oleju, jezeli bedzie stosunkowo male, to znaczy, ze wszystko jest OK.

Co do dokladnego rozkodowania VIN-u, to umiesc swoja prosbe tu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32825&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
zauwazylem ze czasami jak wjade w nierówności to cos zapuka w kole przednim od pasazera i jak jade to tez niekiedy buje na kierownicy co to moze byc bo chcialbym to naprawic a niestety nasi spece sa do kitu
Opublikowano

jedz na stacje diagnostyczna od przeglądów dasz gościowi parę złoty i ci przeczepie cały zawias i będziesz wiedział wszystko

prawdo podobnie sworzeń albo gałka

Opublikowano
tego nie sprawdzałem tylko jak to poznac ze jest do kitu, aha chlopaki nie wiecie kto by mi rozkodowal vin bo pisalem na innym forum i nic glucho i masa innych proszacych moze potraficie podam moj vin; WBAGF51020DG01654 POZDRAWIAM
Opublikowano
aha dzieki a w jaki sposob mailem czy musze kontrolowac forum.Mam pytanko czy ktos posiada czesci do bmw E38 ,chodzi mi o wykladzinke bagaznika oraz taki plasticzek nad lampa tylna lewa. Jak to jest ze nie posiadam wlacznika ASC czy jest opcja zainstalowania takiego systemu.