Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moją bunią a mianowicie jak silnik jest zimny wszystko jest ok aż do momentu kiedy sie rozgrzeje a dokładniej kiedy wskazówka temperatury zejdzie z niebieskiego pola. Autko zaczyna wtedy falować, dławić sie a jazda możliwa jest tylko przy wciśniętym pedale gazu do deski. Dodam że przewody są nowe i świece też. Możliwe że coś zawilgło? Szukałem ale nic na temat nierównej pracy na ciepłym silniku nie znalazłem.
Opublikowano

Witam!

Moze sonda lambda CI padla. Na zimnym silniku nie chodzi, jak sie nagrzewa zalacza sie i stad te objawy. Polecam serwis Boscha, podlaczenie pod komputer i sie wszystkiego dowiesz.

Ewentualnie mozesz ja sam odlaczyc i zobaczyc czy cos pomoze.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Byłem u mechanika i komp faktycznie pokazał że sonda lambda padła. Dziwi mnie jednak to że po odłączeniu wtyku od sondy i wykasowaniu błędów bunia chodzi tak jak ze sprawną sondą a przynajmniej ja nie widze różnicy.
Opublikowano
Witam. Byłem u mechanika i komp faktycznie pokazał że sonda lambda padła. Dziwi mnie jednak to że po odłączeniu wtyku od sondy i wykasowaniu błędów bunia chodzi tak jak ze sprawną sondą a przynajmniej ja nie widze różnicy.

W spalaniu na pewno jest różnica :)