Skocz do zawartości

eta na lpg strata mocy i strzał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Mam taką sprawę, Któregos dnia moj tata chcial pojechac do kolegi i Gdy wycofywal z podworka Jego BMW wogole straciło moc przed staceniem mocy nastapił głosny strzał pod podwoziem więc zacholowalismy ją do mechanika i podejzewał jakieś tam cefki ale to niebyla ta przyczyna, mechanik powiedzial ze to jest wina komputera,ale to tylko podejrzenia i od tej pory niewiemy co zawiodlo w samochodzie 2 mechanikow juz robiło samochod i niewiedzialo co jest nie tak. Wiec prosze moze ktos z was mial podobny problem :cry: :cry:
Opublikowano
Witam Mam taką sprawę, Któregos dnia moj tata chcial pojechac do kolegi i Gdy wycofywal z podworka Jego BMW wogole straciło moc przed staceniem mocy nastapił głosny strzał pod podwoziem więc zacholowalismy ją do mechanika i podejzewał jakieś tam cefki ale to niebyla ta przyczyna, mechanik powiedzial ze to jest wina komputera,ale to tylko podejrzenia i od tej pory niewiemy co zawiodlo w samochodzie 2 mechanikow juz robiło samochod i niewiedzialo co jest nie tak. Wiec prosze moze ktos z was mial podobny problem :cry: :cry:

W Ecie niema żadnych cewek jest jedna, samochód w ogóle odpala ? Jeździ ale niema mocy ? Rozrząd był sprawdzony ? Pod deklem żadna dźwigienka się nie ułamała ? Samochód na gaz ?

Opublikowano
  • Autor
Samochod od momentu tamtego nie odpala no znaczy jeszcze przed krecil i załapywał ale do tej pory juz nic wogole zadnej reakcji
Opublikowano

Może strzelił gaz i przepływka jest zblokowana w pozycji max otwartej :?:

A rozrrusznik wogóle nie jest w stanie zakręcić silnikiem :?:

Zagladaliście pod dekiel :?:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Klapa w przepływce się zablokowała :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Ja mam podobny problem z tym że auto odpala itd ale tylko na gazie działa normalnie :x Na benzynie wolne obroty skacza :x i kręci tylko do 3tys :x Zirytowało mnie to bo doszedłem do wniosku aby pozbyc sie instalacji gazowej!!! Czy to tez wina przeplywomierza?? :x ewentualnie jak to samemu naprawic???
Opublikowano
Ja mam podobny problem z tym że auto odpala itd ale tylko na gazie działa normalnie :x Na benzynie wolne obroty skacza :x i kręci tylko do 3tys :x Zirytowało mnie to bo doszedłem do wniosku aby pozbyc sie instalacji gazowej!!! Czy to tez wina przeplywomierza?? :x ewentualnie jak to samemu naprawic???

Podmienić przepływkę z kimś.

Opublikowano
bo doszedłem do wniosku aby pozbyc sie instalacji gazowej!!!

No gratuluję decyzji , wiekszość ludzi potrzebuje czasu( wiem po sobie - kosztowało mnie to wymianę silnika ) aby do tego dojść , niestety nie ma złotego środka (lpg) .