Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. jeśli napięcie spadnie poniżej 12,5V (bez obciążenia) należy aku naładować :!: ładować aż osiągnie 15,6-16,8V(i nie rośnie) przy WŁĄCZONYM prostowniku :!: (karta gwarancyjna akumulatora)
ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
ładowałem od soboty od 16 do dzisiaj(niedzieli) do 10 rano prostownikiem i napięcie na akumulatorze mam 12,7V bez obciążenia. Po ładowaniu było 13,5V. Czy to nie za mało?? Nie wiem w jakim jest stanie akumulator. Czy możliwe jest że jeżeli aku jest stary to już go nie naładuje tak jak trzeba bo on i tak nie będzie trzymał napięcia.
Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.
Opublikowano
ładowałem od soboty od 16 do dzisiaj(niedzieli) do 10 rano prostownikiem i napięcie na akumulatorze mam 12,7V bez obciążenia. Po ładowaniu było 13,5V. Czy to nie za mało?? Nie wiem w jakim jest stanie akumulator. Czy możliwe jest że jeżeli aku jest stary to już go nie naładuje tak jak trzeba bo on i tak nie będzie trzymał napięcia.

\

jest dobrze :cool2:

Opublikowano
KUPIłEM NOWY AKUMULATOR JUTRO ZOBACZE JAK ODPALA NA ZIMNYM. NA CIEPłYM NARAZIE JEST BEZ ZMIAN(CZYLI TRZA CHWILE POKRęCIć) NAPIECIE NA NAłADOWANYM (NOWYM) WYNOSI 12,76V.
Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.