Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakas dziwna rzecz mi sie wczoraj stala....

Przestalo dzialac otwieranie szyb z pilota w kluczyku.

Domykanie dziala jak wczesniej, ale otworzyc juz nie moge.

Centralny tez dziala.

Zauwazylem, ze kilka minut wczesniej szyby otwieraly sie same (wydaje mi sie, ze nie nacisnalem przycisku ...choc kluczyki byly w kieszeni w spodniach :duh: )

Co ciekawe... pilot dodatkowy (od alarmu) przestal otwierac i zamykac centrala (ale tylko zazbraja sie).

Stalo sie to wszystko w tym samym czasie.

Kto mi powie o co chodzi :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Dogrzebalem sie do alarmu i sprawdzilem wiekszosc polaczen.... nic nie znalazlem.

Wszystkie bezpieczniki sa cale. Nie wiem jak przekazniki (ale skoro moge recznie otwierac szyby i dziala zamek centralny to chyba jest ok).

Rece opadaja :cry2:

Pomocy :!:

Opublikowano
jedyne co mi przychodzi do głowy to ten dodatkowy pilot , ze przestał działać, może on coś ma wspólnego z tym otwieraniem szyb. sprawdz może bateria w nim padła.
Opublikowano

mam 2 piloty i 2 klucze. to samo w kazdej kombinacji:(

ciekawi mnie dlaczego przestalo dzialac otwieranie szyb z pilota w kluczu

alarm swoja droga....ale czemu wlasnie nagle szyby nie chce sie otwierac.

moze mozna to jakos zaprogramowac....co tez np niechcacy zrobilem (chociaz watpie)....albo nie wiem.....od mrozu cos;>

naprawde nikt nie ma jakiejs koncepcji chociazby? :cry2:

Opublikowano

Ja bym spróbował odłączyć alarm całkowicie (na próbę), zdioł kleme z akumulatora na ok 20 min, sprawdził stan styków w pilocie ew. zabrudzenia oraz napięcie baterii.

Spróbował czy działa domykanie z kluczyka w klamce.

Potem szukał bym dalej, sprawdził stan styków przy bezpiecznikach i na module komfortu, jeśli nie pomoże to pożyczył bym (na próbę) od znajomego taki sam modół.

Jesli nie to się poddaje.. Chodciaż przyczyna może być błacha, przy słabym akumulatorze dzieją się podobne cuda na sterowniku.

Pzmietaj, że mniej mocy trzeba na opuszczenie szyb niż zamknięcie :roll:

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...

Opublikowano
Ja bym spróbował odłączyć alarm całkowicie (na próbę), zdioł kleme z akumulatora na ok 20 min, sprawdził stan styków w pilocie ew. zabrudzenia oraz napięcie baterii.

Odpialem alarm i odlaczylem akumulator juz. Bez zmian :mad2:

Spróbował czy działa domykanie z kluczyka w klamce.

Nie mam zamkow.

Ale pilot w kluczu DOMYKA szyby spokojnie. Tylko ich nie chce otwierac....

Potem szukał bym dalej, sprawdził stan styków przy bezpiecznikach i na module komfortu, jeśli nie pomoże to pożyczył bym (na próbę) od znajomego taki sam modół.

To moze byc jakas mysl - z pozyczeniem modulu....

Alarm mogl uszkodzic modul konfortu?

Alarm zostal "wpiety" pod kable z modulu. Sprawdzilem narazie wszystkie polaczenia od kabli modulu do alarmu i wszystkie sa ok.

Jesli nie to się poddaje.. Chodciaż przyczyna może być błacha, przy słabym akumulatorze dzieją się podobne cuda na sterowniku.

Fakt, ze akumulator za silny to nie jest (11,6V na odlaczonych odbiornikach).

Ale wowczas po dluzszej przejazdzce (gdy napiecie na akumulatorze siega 12V) powinno cos sie zmienic. A tu ciagle lipa :mad2:

Pzmietaj, że mniej mocy trzeba na opuszczenie szyb niż zamknięcie :roll:

Z tym ze to wlasnie domykanie dziala, a otwieranie padlo.

Przy alarmie na kablach wisi jakis przekaznik (i bezpiecznik 1A - dobry).... moze to wlasnie on padl.... nie wiem

Jednej rzeczy nie sprawdzilem.... czy jak odlacze alarm to czy moze bedzie dzialac otwieranie szyb z kluczyka.....

Alarm montuje sie "rownolegle" z modulem tak (mam na mysli centralny i szyby)? Czy pod niektore kable szeregowo?

Myślę że to coś z alarmem, ale to tylko moja opinia.

Mam taka nadzieje. Czyli...ze to nie jest nic powazniejszego. :cry2:

Opublikowano

dzisiaj rano nie moglem odpalic auta :norty:

wymienilem akumulator (juz byl stary)...... i mialem nadzieje, ze problemy z alarmem ustapia.

nie pomoglo :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

zaczynam sie zastanawiac, czy gdzies nie mam zwarcia.....skoro nagle wystapil tez problem z akumulatorem. byl stary, ale w miare ok sie ladowal.....a tu nagle padl.

nie wiem co o tym myslec :cry2:

Opublikowano

Bylem dzis z tematem u faceta, ktory zakladal alarm w tym aucie....

Po bezskutecznych probach rozwiklania problemu z brakiem mozliwosci ryglowania drzwi z pilota alarmu, postanowilismy sprawdzic jak sie bezie zachowywac auto po odlaczeniu centralki alarmu....

Co sie okazalo?

- Czasem po zamknieciu auta pilotem w kluczyku.....same otwieraja sie szyby :!: :!: :!:

- nie mozna otworzyc szyb z kluczyka (to juz bylo wiadomo)

- krotkie nacisniecie przycisku zamykania w kluczyku....domyka szyby (wczesniej bylo tak, ze zeby szyby sie domknelo trzeba bylo dluzej przytrzymac ten przycisk)

dziwne rzeczy.

(sama centralna alarmowa podaje wszystkie sygnaly tak jak powinna.....to modul komfortu cos swiruje)

Modul komfortu padl?

Czytalem troche o tym w forum, ale problemy glownie dotycza braku mozliwosci otwierania centralnego (gdy auto zostawi sie "na sloncu").

Niektorzy sugeruja wymiane przekaznikow (tych siemens'ow w module).

Ktos natomiast sugerowal, ze kable w podlodze (mostki) pod wplywem korozji(czy sniedzi) przestaly przewodzic i stad problemy.

Myslicie, ze w moim przypadku tez moze byc problem z przekaznikami?

I pytanie dodatkowe..... ile kosztuje modul komfortu? (moge podac numer) .... i czy mozna kupic gdzies "podrobe" (ktos pisze, ze w e36 podroba dzialala lepiej niz oryginal)