Skocz do zawartości

BuMeR nie odpala... Nie ma napięcia przy pompce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!! Mam problem ze swoim BmW, oturz wczoraj po przejechani 100km zatrzymałem sie na 15 min i po 15min już nie odpaliła :cry: Dzisiaj sprawdziłem pompke jest ok, bezpiecznik ok, nie moge znaleść przekażnika i n ie wiem co z nim... Doszedłem do tego ze nie ma napięcia w wtyczce przy pompce paliwa i myślałem ze jak podepne pompke prostownikiem to podpąpuje paliwo i zapali a tu zonKKK :( a może jest to wina czujnika położenia wału???? POMÓŻCIE :modlitwa: z góry dzieki :?
Opublikowano
w jaki sposób sprawdzałeś napięcie na wtyczce? w którym momencie: po przekręceniu zapłonu czy w czasie rozruchu?
Opublikowano
  • Autor
po włączeniu zapłonu i w czasie rozruchu...
Opublikowano
A po podłączeniu na krótko było ją słychać ? Nie ma innych objawów uszkodzenia instalacje elektrycznej ? Ja bym zaczął od podłączenia pod kompa.
Opublikowano
  • Autor
właśnie mam zamiar ja zaciągnąć bo jechać jak na razie nie chce :( a nie wiesz czy nie bedzie to wina czujnika położenia wału??
Opublikowano
  • Autor
a może wiesz gdzie jest przekażnik albo jak wygląda bo może to być jego wina a nie mam pojecia gdzie sie znajduje...
Opublikowano
To że nie ma napięcia na pompie paliwa podczas zapłonu na pewno nie.
Opublikowano
  • Autor
wie ktoś gdzie bedzie przekażnik pompy paliwa??? :modlitwa:
Opublikowano
  • Autor
poczytam... :P dzięki palermos
Opublikowano
  • Autor
HŁOPY BUMER jeżdzi!!! wielkie dzięki... Padł przekażnik. Pozdro dla Kierowców BMW :P