Skocz do zawartości

WYMIANA POMPY paliwa w touringu m40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
proszę mi powiedziec jak się dostać do pompy i czy mogę wymienić na pompę uniwersalną z góry dzięki
Opublikowano
  • Autor
czy ktoś z was wymieniał?nie wiem czy jest jakiś dostęp od góry??nie widzę żadnej klapki same dywaniki padła mi pompa i jak nie ma dostępu od góry muszę brać lawete i dymać do warsztatu :(
Opublikowano

W e36 dostep do pompy masz od strony kabiny, pompe masz pod tylna kanapą za siedzeniem pasażera. Zdejmujesz siedzisko i pod nim jest pokrywka na 4 srubki na krzyżak, odkrecasz i widzisz pompe. Odpinasz wtyczki i zdejmujesz węże, odkrecasz dużą czarną plastikową nakrętke i wyciągasz pompe ze zbiornika.....

To wszystko

Co do uniwersalnej to kwestia własnego sumienia... :D (jak cos jest do wszystkiego to zwykle jest do niczego....)

Opublikowano
  • Autor
fajnie ale ja pytam jak w E-30 kombii to wygląda jutro będe miał pompę tam na pewno pod tylnym siedzeniem nie ma
Opublikowano
W E30 tez sie wyjmuje kanape pasazera. Pierw to na czym sie siada. Od przodu trzeba poderwac do góry i wyskoczy bo jest na 2 zatrzaski. Tam pod spodem jest taki materiał a pod nim 2 pokrywki i tu po stronie prawego nadkola będzie taka okrągła. Podobno pod nią jest pompka paliwa ale na 100% nie mówie bo ja tej pokrywki nie wykrecałem tylko wiem ze jest napewno i ida tam przewody od elektryki.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano
Rozłóż siedzisko tylnej kanapy,wyciągnij wykładzinę spod listwy progowej i odkręć środkowe mocowanie pasa bezpieczeństwa ,odchyl wykładzinę i zobaczysz czarny dekielek zakrywający dostęp do pompy ,znajduje się na wysokości zawiasów (mocowania)prawego tylnego siedzenia.
Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcą tylko dodam ze będziesz musiał odkręcić tylną kanapę bo nie dasz rade zdjąć dekla. Do usłyszenia