Skocz do zawartości

Akumulator!!! prosze o porade....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich...zaczne od tego że za kilka dni wyjeżdzam na większy miesiąc i nie bedzie mnie w domciu,natomiast zostawiam moje autko w garażu blaszanym gdzie wieje lekkim chłodem i praktycznie nikt nie będzie nim jezdził,stąd rodzi się moje pytanie dotyczące akumulatora,,słyszałem ze mam akumulatorki w desce, czy to może coś zaszkodzić tym własnie "akumulatorkom"gdy wyciągne akumulator na ten czas wyjazdu czy mam poprostu zostawic...niewiem co mam robic?? prosze o poradę jeśli to możliwe!!!pozdrawiam wszystkich :wink: :mad2:
Opublikowano
Odłącz klemy aku i tak pozostaw zabezpieczając przed ewentualnym zwarciem. Jeżeli nikt nie będzie w stanie doładować aku to na bank ulegnie 100% rozładowaniu i zniszczysz aku. Po przyjeżdzie możesz mieć jedynie początkowe problemy ze skaczącymi wolnymi obrotami lub dziwną pracą silnika dopóki DME nie zczyta danych z wszystkich czujników.
arop