Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry przepraszam za temat bo był juz pewnie wałkowany milion razy ale zależy mi na szybkich i pewnych wiadomościach...

Chodzi o to ze chce przywiec z Niemiec E36 od mojego kuzyna. Problem w tym ze samochód długo stał i nie ma ważnego TUV prawdopodobnie bedzie problem z jego zrobieniem bo autko ma dziurawa rurę (wiadomo jak szczegółowo Niemcy do tego podchodza...u nas wystarczy bedzie zaspawac a tam trzeba wymienic na nowa !)

Tak wiec chodzi mi o to ze bardziej opłacac sie bedzie przywiezc beemke na lawecie ! I tu moje pytanie : jak wyglada procedura załatwienia rejestracji już w Polsce (tzn.co trzeba miec i gdzie isc??)... jak na przykład mam pojechac na polski przegląd (ten pierwszy) skoro autko nie bedzie miało tablic (normalnie miałoby czerwone niemieckie) ???

Jak to sie wszytko odbywa gdy samochód przyjezdza do PL na lawecie ??(nie mam wtedy tablic wywozowych+czasowego ubezpieczenia i nie mam niemeickiego przegladu TUV)

Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nic się nie martw, przywieź auto na lawecie, zrób tłumaczenie dokumentów, musisz mieć trzy dokumenty:

-Brief

-Wymeldowanie (taka zielona karteczka spięta z Briefem)

-umowa lub faktura zakupu

Potem musisz się dostać na przegląd, zawieź auto na lawecie, dużo ludzi przykręca tablice od innego samochodu ale ja tego nie popieram bo jak Cię złapią to podchodzi to pod prokuratora jako przestępstwo i fałszowanie dokumentów. Zadbaj na przeglądze aby Ci wpisali "Brak Tablic" potem UC i US i rejestracja we wniosku też wpisz "brak tablic"

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]