Skocz do zawartości

Nierówna praca silnika 2.0 M20 (320i 87r) przyczyny??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od paru dni mam problem, otóż silnik w moim aucie pracuje delikatnie mówiąc nierówno, czuć nieprzepaloną benzynę, auto jest słabsze, prawdopodobnie nie pali na któryś cylinder, Bardzo proszę o wskazówki na co zwrócić uwagę w poszukiwaniu przyczyn, czy są jakieś słabe punkty w elektryce?

Jeśli jest jakiś bmk-owicz w Częstochowie proszę o doradę gdzie jechać do mechanika, niby mam swojego ale po przygodzie z rozrządem straciłem do niego zaufanie.

Pozdrawiam i dziękuję za rady

PawelM8008/ mój silnik to 2.0 6cyl. 87rok, bez gazu.

PawełM
Opublikowano
jak nie pali na wszystkie to moze kable albo kopulka ale wtedy by przebierał... mialem taki sam problem w e30 tylko 325e i wyszlo ze to sonda dawała w du.e auto bylo slabsze ale benzyna nie smierdzialo... w czestochowie to nie wiem ale w krakowie na szczecińskiej dobrze robia tylko ceny troche nie tego...
KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
Witam, przyczyna znaleziona, świeca na piątym cylindrze do d..., kupilem juz komplet NGK(40zl) i wymienię na nówki ;) co za ulga, że to nie jakieś duże koszty naprawy. pozdrawiam wszystkich a przede wszystkim Grzegorza, który chętnie mnie wysluchal i byl gotowy zaoferowac wszelką pomoc!!!! oby więcej takich otwartych "ludziów" ;))
PawełM