Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak w temacie, dzisiaj wsiadam i widzę błąd lewego światła. Po oględzinach stwierdzam, że jak włączę światła to lewy xenon zaczyna mrugać przez chwilę ale się nie zapala (chwilę mruga i gaśnie). Po zapoznaniu się z lekturą myślę, że to chyba nie żarówka, bardziej przetwornica :?:

Xenony mam dokładane, oryginalne bmw. Dotąd bez problemów.

Auto jak w profilu, e46 320d 1999r.

Jakoś nie znalazłem nic na temat takiej usterki, stąd nowy temat.

Może ktoś to przerabiał. Z góry dzięki za wszelką pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź. Zamieniłem miejscami i okazało się, że palnik (respect dla premiera :modlitwa: ).

I mały OT: zajechałem dzisiaj po nowe palniki (wymiana obydwóch, żeby były takie same - philips D2S 4300k), gość mi mówi, że 380zł. Myślę ok, drożej niż allegro ale chłop w serwisie (nie ASO) musi zarobić. A ten mi dodaje, że za sztukę :duh:. Skoro można takie dostać za powiedzmy 250 zł za komplet, to nie rozumiem, czy gość ocenił mnie z wyglądu na zupełnego kretyna, czy to norma i tylko ja czegoś nie trybię. Ale takie ceny - dotyczy to wielu różnych części i usług - to temat na inną długą dyskusję.

A wracając do tematu, to dzięki jeszcze raz za poradę i może się komuś z takimi samymi objawami przyda. Temat do zamknięcia.

Opublikowano

tak myslalem ze to palnik, pare takich sytuacji przerobilem. W sklepach maja takie ceny to raczej normalka, na allegro wyrwiesz SPORO taniej ale bez ori pudelka :)

ja w jednej mam oryginalne palniki w drugiej made in allegro 6000k, kiedys sprawdzalem tez osramy/allegro i jakies chinskie 8000k wszystkie swiecily/swieca poprawnie do dnia dzisiejszego.

szczesliwego nowego

ps.napisalem swiecily bo sprzedalem auto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie zamontowałem palniki z Allegro, wyglądają na nowe, producent Osram. Póki co, świecą o niebo lepiej niż te stare. Zapłaciłem po 85zł za szt., więc można powiedzieć, że pojechałem hardziorem :duh: Zobaczymy jak się będą zachowywać, na pewno napiszę co i jak. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
  • 3 tygodnie później...