Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś oglądałem E32, 730i z 1988.

Ogólnie autko nawet ładne, ale:

1) Wydech w rozsypce, chyba orginał :roll:

2) Nie działały kompletnie nawiewy, panel na nic nie reagował, to chyba tzw miecz :?:

3) Na wyświetlaczu był napis "Oeldruck sensor", czyli rozumiem że uszkodzony był czujnik poziomu oleju w misce, ale nie dało się wejść do innych opcji komutera, tzn wogóle z tym było dziwnie, bo na manetce był napis BC, a koło radia był zegarek :roll:

Tak więc chyba coś kombinowane :nienie:

Ale ogólnie autko czyste, ładne blacharsko, z poprawnym pierwszym lakierem, sprężaniem też po 13Bar (sprawdzałem na miejscu)

Tak wogóle to szukam dla siebie E32 do jazdy na codzień, auto na jakieś 5 lat, także na bardzo długo, rekin sie zrobił za stary, poza tym potrzebuje auta z 2000kg na haku :8)

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

moja rada jak auto na codzien to kup w idealnym stanie

bo takie drobne usterki (akurat te co mowisz nie sa wcale drobne) szybko sie rozrastaja, auto jest zaniedbane a zaniedbane e32 moze sie posypac a jak sie posypie to cie zaleje kosztami

naprawde warto dolozyc i kupic auto zadbane

takie jest moje zdanie

Opublikowano

Cisnienie oleju :duh:

No to nieźle, to albo czujnik, albo silnik kompletna padaka, bo to się wyświetlało przez jakieś 3 min (tyle chodził silnik) a na bagnecie było maks.

A tak przy okazji to ten fantastyczny pojazd:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3887379

Poza tym na razie oglądam, ogladam, nabijam kilometry i coraz bardziej się załamuję, ale dałem sobie 2 miesiące na zdobycie konkretnego egzemplarza i jeśli będzie igła (coś koło) to dam nawet 12 tys zł

Interesują mnie tylko silniki m30b35 z manualem, oraz m60b30 z manualem, nic więcej :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

nie warto sie spieszyc

szukaj i kup cos naprawde dobrego

niestety coraz ciezej znalesc e32 w dobrym stanie, koszt serwisowania tego samochodu jest wysoki a ludzie nie chca wkladac kilu tysiecy zlotych w auto ktore kosztuje 8-10 tysiecy (w dobrym stanie)

Opublikowano

Komunikat oeldruck sensor wyświetla się wtedy, kiedy obroty silnika są 0 i obwód czujnika ciśnienia oleju jest otwarty. Czyli tak: licznik rozumie to w ten sposób że jeśli silnik się nie kręci to nie ma prawa być ciśnienia oleju, czyli wejście czujnika ma być zwarte do masy, jeśli obwód nie jest zwarty to zaczy że uwalony jest czujnik lub poprostu spadł przewód z niego.

Komunikat potrafi się zapalić w jeszcze jedenj sytuacji. Kiedy odpalimy na chwilę zimny silnik przy niskiej temperaturze otoczenia. Silnik np. zgaśnie po czym odpalimy go ponownie, a ciśnienie nie zdąży spaść, bo olej jest gęsty.

Opublikowano
czyli jak zima pojawi mi sie ten komunikat w takich okolicznosciach to co to znaczy ze silnik juz pada czy nic mu nie jest???