Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczy - dzis qpilem pompe paliwowa , ktorej zniszczenia mozna bylo obejrzeć....i ku mojemu zdziwieniu po wymianie wogole nie trybi...Pompa napwno jest sprawna po podlaczeniu na "krotko" smiga..

Z tego co udalo mi sie ustalic na forum to bezpiecznik odpowiedzialny za pompe nr 23 - Jest OK, nieznalazlem konkretnej odpowiedzi na pytanie gdzie jest PRZEKAŹNIK od pompy...Nastepna sprawa jest regulator cisnienia w listwie - cyz jesli jest zwalony moze wogole pompy nie włączać??? Prosze o konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
sprobuj dac bezposredni prad z akumulatora do bezpiecznika z pompy,czyli do numeru 23,wtedy powinna ruszyc,jesli nie to znaczy ze cos innego walneło,acha zrob to na wyłaczonym silniku.
Opublikowano
Regulator ciśnienia na listwie nie jest odpowiedzialny za załączanie pompy.To czysto mechaniczne urządzenie które ma utrzymywać stałe ciśnienie paliwa w listwie w zależności od podciśnienia panującego w kolektorze ssącym.
Opublikowano
sprobuj dac bezposredni prad z akumulatora do bezpiecznika z pompy,czyli do numeru 23,wtedy powinna ruszyc,jesli nie to znaczy ze cos innego walneło,acha zrob to na wyłaczonym silniku

No ok...rozumiem ze bezpiecznik jest przed przekaźnikiem ? dlatego powinno ruszyc?...A jak ruszy , to gdzie tego przekaznika szukac.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
dzieki wielki za konkret odpowiedz :) wniedziele bede walczyl ....mozna ewentualnie zastapic ten przekaźnik innym ? (chodzi mi o przelozenie na moment prac nad pompa) orientujesz sie czy jest ktorys z przekaznikow dzialajacych w ta sama strone co ten od pompy?

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
Widziałem Twoją pompę skoro była w takim stanie to styk przekażnika wygląda równie tragicznie żeby sprawdzić pompę po prostu zmostkuj na chwilę piny przekaznika załączające prąd na pompę a przekażnik wymień ale na taki z identycznym numerem.Inne kombinacje niewskazane :nienie: