Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że nie działa mi prawidłowo ogrzewanie postojowe - :duh: wcale nie chodzi.

Objawy: przy włączeniu nie ma nawiewu ciepła, tylko słychać dziwne charakterystyczne buczenie.

Chciałem sprawdzić przyczynę, ale jeszcze nie wiem gdzie szukać problemu, a na forum nie znalazłem podobnej usterki.

Znających problem proszę o wskazówki i rady.

Opublikowano
Słabo opisałes problem, ... buczenie

Pod maską w samym urządzeniu "webasto" - jak się je włączy z klawiaturki w kabinie, to zamiast właściwie działać, w samym właśnie WEBASTO słychać głuche buczenie słyszalne w kabinie, a dodatkowo jak podniosłem maske i bliżej nasłuchiwałem, to słychać ciche klikania zupełnie takie, jak telefon komórkowy przy ustawieniu dźwięku klawiszy na klik. Takie ciche kliknięcia są z częstością co 3-5 sek.

Jeśli nasuwasz jakieś sugestie, to napisz,a ja sprawdze i odpowiem

Opublikowano

I jeszcze jedno

czy jak sie rozbroi system - czyli wyjęcie akumulatota, to czy to ma znaczenie dla webasta??

Kolega w e38 rozbrajał tak kompa, aby wyczyścić pamięć, i nie miało to znaczenia dla Webasta