Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

stało mi się jak powyżej - wyłączony ABS z przyległościami oraz odległość się nie nalicza, prędkościomierz na 0, wiec i spalanie wariuje, etc.

Objaw typowy dla zepsutego czujnika obrotów koła w lewej tylnej piaście. Ale - wymieniałem go dwa lata temu. A ktoś mnie nastraszył, ze może to być jakiś moduł od ABSu - na pompie taki element z odrobiną elektroniki i elektrozaworkami czy czymś (2):

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DR41&mospid=47554&btnr=34_1532&hg=34&fg=20

prawdali to? generalnie nie chciałbym zbytnio sie czyścic z gotówki a z drugiej strony nie przepadam za używkami, przynajmniej w zakresie zagadnien "hamulcowych".

Jest moze jakas metoda na zweryfikowanie czy to czujnik czy to drugie gizmo? Auto po odstaniu nocy jest OK do momentu uslizgu tylnych kół i konieczności przyhamowania ich (przez ASC+T). To niestety bardziej wskazuje na ten moduł niz czujnik obrotów. Nie mam w tej chwili możliwości podjechania na komputer (świeta, urlopy, etc), moze po prostu ktoś miał podobne objawy i podzieli się doświadzceniami

pozdrawiam

t.

Opublikowano

dzieki,

kiedys bywalem na forum bardzo czesto i jakos nie natknalem sie nigdy na ten problem. Minal rok i okazuje sie, ze wszystkim sie te sterowniki sypią... Co za szajs

dzieki za linka jeszcze raz

pozdrawiam

t.

Opublikowano

ja bym ci radził najpier pojechac na kompa i zrobic taki nr: skasowac błedy. zamienic czujniki prawy tył z lewym tyłem i kawałek przejechac samochodem znowu pod kompa i jasli nadal masz bład lewego tylnego to sterownik uszkodzony.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS :)

250zł + przesłka powrotna

GWARANCJA !!!!!!!!!!

PISAC na gg 2921736

dzwonic 602 888 262

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa