Skocz do zawartości

Brak ABS, ASC, prędkości, spalania, etc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

stało mi się jak powyżej - wyłączony ABS z przyległościami oraz odległość się nie nalicza, prędkościomierz na 0, wiec i spalanie wariuje, etc.

Objaw typowy dla zepsutego czujnika obrotów koła w lewej tylnej piaście. Ale - wymieniałem go dwa lata temu. A ktoś mnie nastraszył, ze może to być jakiś moduł od ABSu - na pompie taki element z odrobiną elektroniki i elektrozaworkami czy czymś (2):

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DR41&mospid=47554&btnr=34_1532&hg=34&fg=20

prawdali to? generalnie nie chciałbym zbytnio sie czyścic z gotówki a z drugiej strony nie przepadam za używkami, przynajmniej w zakresie zagadnien "hamulcowych".

Jest moze jakas metoda na zweryfikowanie czy to czujnik czy to drugie gizmo? Auto po odstaniu nocy jest OK do momentu uslizgu tylnych kół i konieczności przyhamowania ich (przez ASC+T). To niestety bardziej wskazuje na ten moduł niz czujnik obrotów. Nie mam w tej chwili możliwości podjechania na komputer (świeta, urlopy, etc), moze po prostu ktoś miał podobne objawy i podzieli się doświadzceniami

pozdrawiam

t.

Opublikowano
  • Autor

dzieki,

kiedys bywalem na forum bardzo czesto i jakos nie natknalem sie nigdy na ten problem. Minal rok i okazuje sie, ze wszystkim sie te sterowniki sypią... Co za szajs

dzieki za linka jeszcze raz

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Uszkodzony czujnik daje dokladnie takie same objawy jak walniety modul, tak wiec nic nie rob bez podlaczenia komputera, to moze byc czujnik.
Opublikowano
  • Autor
więc podłącze nowy czujnik i sprawdze, dzieki wszystkim za informacje

pozdrawiam

t.

Opublikowano

ja bym ci radził najpier pojechac na kompa i zrobic taki nr: skasowac błedy. zamienic czujniki prawy tył z lewym tyłem i kawałek przejechac samochodem znowu pod kompa i jasli nadal masz bład lewego tylnego to sterownik uszkodzony.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS :)

250zł + przesłka powrotna

GWARANCJA !!!!!!!!!!

PISAC na gg 2921736

dzwonic 602 888 262

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa