Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dorwałem niedawno na Allegro alufelgi, które bardzo mi się spodobały (tutaj fotki). Są niestety w złym stanie, więc powolutku je regeneruję "domowymi metodami" (rozpuszczalnik do lakierów, kilka rodzajów papierów ściernych, pasta polerska do aluminium itd). "Zregenerowałem" już jedną felgę, ale zajęło mi to blisko dwa tygodnie. Największym problemem jest pozbywanie się tych ciemnych plam, które widać na fotce (wgryzły się w felgi). Na początku szlifowałem papierem 320 ale ciężko szło, więc przerzuciłem się na 100. Idzie lepiej, ale nadal nie mogę dokładnie tego usunąć. Generalnie po dokładnym wypolerowaniu felgi prawie tych plam nie widać. Ale prawie robi wielką różnicę... Stąd moje pytanie: czy jest jakiś środek chemiczny, którym mógłbym usunąć te plamy?
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Najszybciej oddać do piaskowania i od nowa pomalować ale to przewyższy ich wartość.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
jak pomalowac? przeciez to nie sa blaszane felgi . na nowe aluminium daje sie warstwe emalii ochronno- nablyszczajaca , ale nie farby. plamy sa najgorsze bo wpily sie gleboko, nie wiem jaki to stop alumin, ale jak zetrzesz za gleboko to dopiero zmieni kolor na gorszy! jak mi sie skonczyly opony to kupilem nowe alufelgi z oponani . E60 komplet 4alu+opony wywazone nowe gwarancja 2 lata, montaz gratis kosztuje na ebay 499funtow.(3000zl) na allegro sprzedaje stare . nie oplaca sie kombinowac jak opony sie zedra to kupie sobie znow nowe alu+opon . buy 2in1