Skocz do zawartości

Problem z silnikiem! Albo elektryką?????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukałem na forum ale takiego problemu nie znalazłem.

Samochód odpala się bez problemu ale jak przejadę pare kilometrów to silnik zaczyna się jakby dusić i zachowuje się jakby się kończyło paliwo. Jak puszczę noge z gazu to silnik całkowicie gaśnie i trzeba długo kręcić żeby go odpalić. Dzieje się tak na bęzynie i na gazie co to może być? Dawno nie wymieniałem świec ale podejrzewam sondę lambda. Proszę o pomoc???

Moja beti to 316i silnik M40 tak wynika z VINCheckera.

Edytowane przez K-O-Y-O-T
Opublikowano
mialem identyczny problem, dzialo sie tak tylko na zimnym silniku, po zalozeniu gazu jakos komputer sie przestroil i wraz z nia sonda lambda - caly czas samochod dostawal uboga mieszanke, u mnie po podlaczeniu do kompa, wykasowaniu bledow i czegos tam jeszcze (dokladnie to niewiem ale to bylo cos zwiazane z czasami wtryskow) i po ponownym strojeniu samochodu problem ustal
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
To chyba nie problem z silnikiem bo teraz jeżdzę na benzynie i wszystko jest ok.Ale jest dziwna sprawa nie działał mi nawiew dmuchało tylko jak ustawiłem pokrętło na 4 jeżdziłem tylko na benzynie. Te problemy o których pisałem są chyba związane z gazem(LPG). Więc teraz odwżyłem się przełączyć na gaz i co chyba jeździ normalnie i jak tylko przełączyłem na gaz to nawiew odrazu zaczął działć na wszystkich prędkościach :shock: . Więc teraz pytanie czyto może być problem z elektryką :?: :?: :?: :?:
Opublikowano

Napisze tak !

Jak jestem w Pl to zawsze jezdze na przeglady do tego samego elektryka.

Wlasnie tego dnia mial identyczny objaw w aucie ktore naprawial.

Jak bylo zimne to bylo ok jak tylko zlapal temp to gasl.

Powiedzial ze w tym wypadku jest to wina cewki zaplonowej i tak tez zrobil wymienil i autko chodzilo ok.

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]