Skocz do zawartości

Przepływomierz - diagnoza -wymiana ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc jak już kiedyś tu pisałem, walczę z dławieniem silnika na średnich obrotach (dławienie przy ruszaniu, oraz szarpanie podczas jazdy - nie daje się jeździć w zimie) Sprawdzałem kilka razy przepływke, ale zawsze pod domem jak wysiadałem z auta i odłączałem wtyczkę - auto zawsze gasło. Dziś zaczeło mi dławić, zatrzymałem się w trasie w odłączyłęm wtyczkę - a tu niespodzianka, silnik zafalował i pracował dalej. Czyli mam walniętą przepływke??

1. Czy ona pracuje zawsze, czy może przy nagrzanym silniku? Bo temperature miałem jeszcze na niebieskim polu.

2. Gdzie można kupić nową - do serwisu mam daleko - może jakiś sklep internetowe?? Bo na allegro nowych nie widzę - są ale te "drutowe" a takie się chyba nie nadadzą do 1.8 z 91r. - klapowy jest z tego co wiem.

Opublikowano
Witam, najprawdopodobniej mam przepływkę do twojego auta. Podaj numer to sprawdzę ich zgodność. Przepływomierz jest urzywany/sprawny. Problem w tym ze mogę go wysłac dopiero po Nowym Roku gdyż jestem poza domem do 23, nastepnie wyjeżdzam w nocy 26 na Sylwestra. Szczegóły na priv.
arop