Skocz do zawartości

kilka rad dla laika przed zakupem bardzo mile widziane :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kolega Adamation działając w dobrej wierze zachwala auto, które jest rzeźbą co widać na pierwszy rzut oka. Oczywiście są to niuanse niewidoczne dla kogoś kto nie jest maniakiem E30 :mrgreen:

Tak więc,

*auto wygląda na malowane w całości.

*Jest to o ile pamiętam rok 1990,a pas przedni z dokładką ma od wąskiej lampy,czyli z modelu sprzed face-liftingu (1987), co mówi nam,że przodu już raz nie miało. Z przodu tylko zderzak jest taki,jaki ma być... :duh:

*światła przednie również pochodzą z auta sprzed 1988 roku.

*antenę z tyłu ktoś ułamał:/ Sprawdź,czy woda nie zbiera się po tamtej stronie w bagażniku.

*malując auto ktoś pomalował także blendę tablicy rejestracyjnej z tyłu :duh:

*w środku bieda aż piszczy. brak obrotomierza, wyłamany fragment elementu maskującego nad kierownicą, brak zapalniczki i to okropne "coś" nad panelem nawiewu, z prawej :mad2:

Ogólnie ideał to nie jest, a raczej kiepsko poskładane auto...

Moim zdaniem odpuść i szukaj dalej,a na pewno znajdziesz coś ładniejszego i godnego uwagi.

Pozdrawiam

szanowny kolego prosze pokaz mi w ktorym momencie zachwalalem to auto?nie powiedzialem nic o tym aucie poniewaz nie mialem nigdy E30 i nie znam specyfiki tych modelow oraz nie tworze opini o samochodzie z samych zdjec tylko z ogledzin na zywo-wtedy konkretnie sie wypowiadam :cool2:

wiem ze znasz sie o wiele lepiej na tym modelu dlatego mozesz sie wypowiadac konkretniej na ten temat jednak watpie zeby z zdjec mozna bylo tak sobie stwierdzic ze autko bylo malowane?wiesz....aparaty potrafia roznie zrobic zdjecia nie sadzisz??pozdrawiam :D

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

*Jest to o ile pamiętam rok 1990,a pas przedni z dokładką ma od wąskiej lampy,czyli z modelu sprzed face-liftingu (1987), co mówi nam,że przodu już raz nie miało. Z przodu tylko zderzak jest taki,jaki ma być... :duh:

*w środku bieda aż piszczy. brak obrotomierza, wyłamany fragment elementu maskującego nad kierownicą, brak zapalniczki i to okropne "coś" nad panelem nawiewu, z prawej :mad2:

a czy nie moze byc tak ze auto jest z 1990 a buda ale modelem jeszcze z 89 tzw przejsciowka

Opublikowano

To auto jest z 1985 roku. Ewentualnie rejestracja 1986. Ma przód przed piewszym liftem (1986). Według mnie ktoś wstawił tył od "szerokiej". Wnetrze wskazuje na "wąską" Generalnie dawno takiego kundla nie widziałem...

Jest też opcja że ktoś zamontował stary przód do "szerokiej" ale bardzo wątpię, "szeroka" miała zawsze obrotomierz na licznikach i zegarek koło radia, radio było przesuniete w lewo. Jest jeszcze parę detali, o których nie ma sensu pisac.

Wartość maks 1000 PLN i to pod warunkiem że silnik chodzi "wmiarę" dobrze.

P.S. Załatw fotę silnika.

P.S.2. Tylne błotniki ma od szerokiej... już nic nie rozumiem. Generalnie - daj sobie spokój.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
fabrycznie jest to przejsciowka ale z histroii wypadkow wynika ze mial kombinowana karoserie ze starszych rocznikow tego modelu...
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
koles mowi ze nie jest bity i widac ze jest wporzadku bo gdalem z nim i kupil ja od sasiada i mowi ze tamten tylko do pracy dojezdzal wiec watpie zeby byla bita moze byly roznw wersje i to jest jakas ubozsza wersja
Opublikowano
Kolega Adamation działając w dobrej wierze zachwala auto, które jest rzeźbą co widać na pierwszy rzut oka. Oczywiście są to niuanse niewidoczne dla kogoś kto nie jest maniakiem E30 :mrgreen:

Tak więc,

*antenę z tyłu ktoś ułamał:/ Sprawdź,czy woda nie zbiera się po tamtej stronie w bagażniku.

Ogólnie ideał to nie jest, a raczej kiepsko poskładane auto...

Moim zdaniem odpuść i szukaj dalej,a na pewno znajdziesz coś ładniejszego i godnego uwagi.

Pozdrawiam

To auto jest z 1985 roku. Ewentualnie rejestracja 1986. Ma przód przed piewszym liftem (1986). Według mnie ktoś wstawił tył od "szerokiej". Wnetrze wskazuje na "wąską" Generalnie dawno takiego kundla nie widziałem...

Jest też opcja że ktoś zamontował stary przód do "szerokiej" ale bardzo wątpię, "szeroka" miała zawsze obrotomierz na licznikach i zegarek koło radia, radio było przesuniete w lewo. Jest jeszcze parę detali, o których nie ma sensu pisac.

Wartość maks 1000 PLN i to pod warunkiem że silnik chodzi "wmiarę" dobrze.

P.S. Załatw fotę silnika.

P.S.2. Tylne błotniki ma od szerokiej... już nic nie rozumiem. Generalnie - daj sobie spokój.

nie wystarczy Ci to??posłuchaj rad starszych i napewno bardziej doświadczonych ludzi niż twój sąsiad i ten koleś co Ci ja handluje...haha...on po prostu chce Ci ją wcisnąć na chama pot. mówiąc

daruj se chłopie tą Bimmkę...nie leć na pierwsze byle co.poszukaj trochę..pocieszę Cie. ja swojej wymarzonej szukałem ok 6-7 mies..i musiałem jeszcze po nią dymać 350 km w jedna stronę...i co..znalazłem i wierz mi na słowo że też ideał to to nie jest..a ile sie naoglądałem szrotów, powypadkowych, przeszczepów itd itp.. :duh: czasem śmiałem się sprzedającym w twarz jak mówił ze nie bita, a kitu było parę cm i jeszcze nie dotarty dobrze, tylko na sztukę robiona...

Twoja "przyszła" pewnie też świerzo ze "stodoły lakierniczej" wyjechała..

Przemyśl tą decyzję bo możesz później żałować gorzko..

Opublikowano
sprawdzalem po numerze vin i to jest przejsciowka 1990/1991

nie wyświetlają mi się zdjęcia, to się na ich temat nie wypowiem, ale nie ma czegoś takiego jak przejściówka 90/91 - w tym okresie kończyły sie już E30 i zaczynali tłuc E36, więc jeśli ma pozostałości jeszcze z wąskiej, to na prawdę lipa ... a że silnik 1.6, to się nią nawet nie powściekasz

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
szeroka lampa jest produkowana od września '87 r.

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
szeroka lampa jest produkowana od września '87 r.

Wiemy, ale to nie w tym problem. Zresztą cieżko spotkać szeroką z 1987. Wiekszość zaczyna sie od 88.

Jakub daj sobie spokój z tym trupem, bo dołaczysz do grona "niezadowolonych" z BMW. TO jest skarbonka bez dna i sadzac po stanie wizualnym, technicznie może być złom. Naprawde, nikt Ci tu źle nie radzi.

Jest duży wybór z E30, bez kombinacji....

Nie bierz jej nawet za darmo bo bedzie tylko kłopot. Z ciekawości podaj cene ??

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

Ja miałem kiedyś BMW E30 z 1990 roku i moge się wypowiedzieć na ten temat.

Moim zdaniem - to auto ma tylko papiery od 1990/1991. Był w naszej historii okres czasu gdy cło bylo bardzo wysokie więc sprowadzało się auto i kierowało go do chirurga na przeszczep.

Co widzę tutaj - przód jest z całą pewnością z modelu przez 1988 rokiem - czyli przed zmianą na przejściówkę. Poza tym brakuje tutaj soczewek - a E30 z roku 1988 i wyżej powinno je mieć.

Auto było całe malowane - nie wierz w pic, że jest bezwypadkowe i zostało odmalowane w celu odmłodzenia powłoki lakierniczej. Inaczej miałoby inny przód.

Auto nie posiada obrotomierza - wybacz ale ja miałem bardzo ubogą wersję, bez wspomagania, bez ABS, z silnikiem 1,6 ale obrotomierz miałem bo o ile się nie mylę po lifcie od 1988 roku wszystkie miały.

W środku syf aż cięzko się patrzy. Przebieg wg mnie małowiarygodny - więcej mam teraz w E36 a u mjhie środek wygląda o wiele lepiej niż tutaj. No chyba, że jeździł często MOCNO :mrgreen:

Tylna blenda - jak ktoś zauważył jest pomalowana - powinna być czarna ale z tego co ja się orientuję czasami cięzko jest ją zciągnąć i może dlatego została pomalowana (moje przypuszczenia).

Daj fotki silnika - popatrzymy sobie co jest ze serduszkiem - chociaż z wierzchu. Bo resztę ty musisz ocenić.

Wg mnie - szczep z innymi papierami albo powypadkowy ze starym przodem.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
w takim wypadku tez odradzalbym zakup tego auta gdyz wszystkie zdania sa jednoznaczne
Opublikowano
pojade zobacze ocenie i osade juz jutro bedzie wszystko jasne

Jakub !!! Szkoda zachodu !! To się nawet za darmo nie opłaca !!!

Swoja drogą nadal czekamy na cene jaką masz zapłacic.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

o kurde skad ty to bierzesz,znajomy ma do sprzedania takie cos za 2500zl ale sam nie wiem co myslec o tym,jedyne co wiem ze technicznie jest ok a z wygladu to tak jak na zdjeciach,zreszta ocencie sami"

http://img155.imageshack.us/img155/7496/43775521qb7.jpg

http://img206.imageshack.us/img206/9643/38962686jq9.jpg

http://img206.imageshack.us/img206/4294/53532164xd4.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/999/63565702gm0.jpg

Opublikowano

KLIMATYZACJA SPRAWNA JEDNAK NALEŻY JĄ NABIĆ

:mad2: :mad2: :mad2:

To albo sprawna albo należy ją nabić.

Jesli już tak pisze, to znaczy że coś jest nie tak.

Poza tym skąd kolega bierze takie "szrotwageny"??

Opublikowano
ciekawe jak nabija ta klime skoro klime teraz nabijaja gazem r14 a wtedy byl ten gaz chyba r132 ktorym juz sie nie nabija dobrze mowie?
Opublikowano
tu nie chodzi o wyposazenie tylko o wygald ze jest taka sama jak tam co jade ogladac

jedyna wspólna cecha dla tych dwóch to wmiarę podobny kolor. Ta 4d ma chociażby prawidłowy przód, od wersji po lifcie i chyba nie była jeszcze malowana...

Wiedze że uparty jestes.... Zastanawiam sie tylko co w tej "twojej' za silnik jest... Chyba nie M10 :twisted2:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
tu nie chodzi o wyposazenie tylko o wygald ze jest taka sama jak tam co jade ogladac

I co z tego? Tamta też jest popaprańcem. Od 88 roku światła muszą być soczewkowe. Po prostu w temacie E30 jesteś noga, i nie kłóć się z fanami tego modelu, bo narażasz się na śmieszność. E30, które zaprezentowałeś, to zwykła PADLINA, SZROT, SKŁADAK. Rozumiesz co się do Ciebie mówi? Czy masz klapki na oczach? Najprawdopodobniej ten samochód ma przebite numery, albo uległ mocnemu wypadkowi, przez co został poskładany na częściach z wersji sprzed liftu. Poza tym na bank był malowany. Jak dla mnie, to zwykły szrot na kółkach, a nie E30. Nadaje się jedynie na części.

PS dlaczego nie zamieszczasz fotek silnika?

Opublikowano

@Adamation[/]

Szanowny Kolego, nie chciałem Kolegi urazić,nigdy w życiu :handshake:

@jakubmw

Kolego, miałem rację w swoim poście i mieli rację wszyscy piszący po mnie,ale do Ciebie to nie przemawia. Na dowód pokazałeś aukcję innego szrota... z czarnym błotnikiem :duh: Nie widzisz nawet,że ten jest z zewnątrz zupełnie inny od tego, który chcesz tak usilnie oglądać.

M330d, ja i wszyscy inni Szanowni Koledzy nie chcemy dla Ciebie źle mówiąc Ci otwarcie,że auto, nad którego kupnem się zastanawiasz jest TOTALNYM PRZESZCZEPEM, a niestety jest nim i to jest fakt.

Każdy tutaj ma świadomość,że kupno zadbanego E30, którego użytkowanie nie nastręczy problemów nie jest łatwe. Nie są to auta nowe,a rynek samochodów używanych jest taki, a nie inny i większość takich aut to padliny (nad czym strasznie boleję).

Dlatego też, gdy założyłeś ten temat z prośbą o poradę, każdy z zainteresowanych taką formą pomocy stara się Tobie doradzić i uchronić Cię przed błędem, który bardzo chcesz popełnić:/

Pokaż troszkę innych aukcji, powiedz jaką kwotą dysponujesz, a na pewno Ci doradzimy. Co więcej, zawsze możesz poprosić,żeby Ci ktoś z okolicy pomógł przy oględzinach...

Forum jest,żeby sobie pomagać i tylko taka intencja nam przyświeca...:cool2:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png