Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jak myślisz, żeby zmienić tylko gumy trzeba odkręcać łączniki stabilizatora?

nie trzeba odkrecac...bardzo latwo sie wymienia...jedna sruba na gumie to samo z tylu...z kanalu bardzo latwo sie wymienia...zamiennikow nie dostaniesz tylko z aso...koszt 1szt to ok.20zl. i 16zl.tyl... :cool2: ..sam wymienialem :P

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Coś te gumy przez pół roku podrożały :/. Dzwoniłem dziś do 3 aso (Kraków i Warszawa) i wszędzie są po 45pln za sztukę! Może jednak gdzieś można znaleźć zamiennik? 90 pln za dwie gumy to już jest troszkę kasy ...
rychu
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
no w Aso sa drogie, trudno znalesc wogole to w hurtowni ....ale w Intercars mają do e39 przód po 24zł a tył po 6,5zł

kiedyś Golf II, Ibiza Cupra Look, Golf IV, e36 320 coupe, A3 1.9 TDI 136KM teraz

530dA e39 222,9 HP i 463 Nm

No i z przyczyn..... 316i e36 sedan --->>> e36 318is coupe !!!

Opel Vectra - Kia Cerato 2.0 Crdi - Kia Ceed 1.6 Crdi

Teraz 320i e90 150 KM aut.

Opublikowano
Skąd wiadomo że wymagają wymiany? jest jakiś objaw w prowadzeniu sie auta albo sposób na sprawdzenie ich stanu (poza wizualnym stwierdzeniem żę są i guma np. nie sparciała)
Zbir
Opublikowano
Skąd wiadomo że wymagają wymiany? jest jakiś objaw w prowadzeniu sie auta albo sposób na sprawdzenie ich stanu (poza wizualnym stwierdzeniem żę są i guma np. nie sparciała)

moga być stuki słyszalne...najlepiej sciagnąć osłony pod silnikiem i złapać za drązek i poruszać luzy sa od razu wyczuwalne. ja akurat miałem z lewej strony tylko a ze zakupiłem komplet to wymieniłem wszytskie 2 przód i 2 tył.

Najlepiej robić na kanale, czas operacyjny przód tył jak sie sprężysz1-1,5 h.

kiedyś Golf II, Ibiza Cupra Look, Golf IV, e36 320 coupe, A3 1.9 TDI 136KM teraz

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
no w Aso sa drogie, trudno znalesc wogole to w hurtowni ....ale w Intercars mają do e39 przód po 24zł a tył po 6,5zł

to co dostaniesz za te pieniadze w IC to ordynarne podróbki Hans Pries (rownież zwane Topran), najnizsza mozliwa jakosc. To chyba pierwsza firma o jakiej w zyciu slyszalem, ktora potrafi spieprzyc kawałek gumy. Zdecydowanie polecam oryginał w ASO - kosztuje faktycznie wiecej, ale przejedziesz 100kkm na nim a nie 10kkm

Opublikowano

to co dostaniesz za te pieniadze w IC to ordynarne podróbki Hans Pries (rownież zwane Topran), najnizsza mozliwa jakosc. To chyba pierwsza firma o jakiej w zyciu slyszalem, ktora potrafi spieprzyc kawałek gumy. Zdecydowanie polecam oryginał w ASO - kosztuje faktycznie wiecej, ale przejedziesz 100kkm na nim a nie 10kkm

tylko ciekawe kto to robi dla ASO jak w katalogu LEMFORDER/BILSTEIN/FEBI ITD. te gumy są nedostępne ...... moze Topran !!!!!

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

do e38 dostalem ostatnio gumy na przod za 30zl od sztuki. a wymiana jest banalnie prosta:)

co do tego jak zdiagnozowac luz, jest troszke inaczej. mianowicie jesli gumy sa mocno wybite to luz bedzie spory, ale czasami gumy nie beda mocna wytluczone, a stukac bedzie:> ja mialem tak u siebie

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
hp i topran to to samo, z pudelek hp zrobili poudelka topran w innym kolorze, a to i tak firma ktora to tylko pakuje, zalezy jak trafisz, poduchy pod silnik czasem maja lepiej wykonane niz swag
  • 3 lata później...