Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Się podepnę mi padł silnik i musze kupić drugi a na allegro same angliki jak to jest z wstawieniem takiego silniczka jakieś cięcie gięcie?. U mnie patrząc od przodu kolumna jest po prawej a rozrusznik po lewej w angliku napewno kolumna jest po lewej a gdzie jest rozrusznik? po której stronie patrząc od przodu auta?.
Opublikowano
Się podepnę mi padł silnik i musze kupić drugi a na allegro same angliki jak to jest z wstawieniem takiego silniczka jakieś cięcie gięcie?. U mnie patrząc od przodu kolumna jest po prawej a rozrusznik po lewej w angliku napewno kolumna jest po lewej a gdzie jest rozrusznik? po której stronie patrząc od przodu auta?.

Uważam, że silnik będzie identyczny (tak jak skrzynia biegów etc).

Z wyjątkiem pedałów i układu kierowniczego wszystko jest tak samo (nie jest to lustrzane odbicie (np. przełącznik kierunków też jest po lewej i biegi 1-2 też po lewej (bez sensu, bo te biegi zmienia się szybko, a jak to można zrobić szybko, jak są tak daleko)).

pozdr

Mariusz

Opublikowano
Mozna dojsc w latwy sposob do tego, czy auto bylo przekladane czy nie( zaslepione otwory po pedalach, po przekladni kierowniczej itd) , nie ma tutaj znaczenia czy przekladka byla robiona w Angli czy w Polsce, wazne jest to, ze taki fakt zaistnial. Znam osoby, ktore mialy problem z zarejestrowaniem aut ciezarowych w tym przypadku, wiec wszystko zalezy od diagnosty.

Dziur zaślepionych nie bedzie ... bo przewaznie przegrode sie wstawia nową :) Tak można zrobić przekładkę że sie nikt nie pozna ( nie patrząc w historie dokumentów)

Ogólnie nie opłaca się robić czegoś takiego - ... chyba że potrafi się zrobić wszystko samemu.Ewentualnie pozlepiac na handel... zlecić komuś aby zrobił dla nas totalnie nie opłacalne - ewentualnie przy świeżych samochodach... i dostepie do tanich czesci. Znajomy Robi teraz Vectre C ( Vectra C z 2005 roku w dieslu ... na pełnym wyposażeniu ... wyjdzie go ok 35000zł ... przód przerobiony na 2006r... cała przemalowana... i wszystkie części potrzebne do przekłądki Nowe z Aso... samochód jest jak nowy... wszystkie spineczki plasticzki... ( haczyk) .... kolega pracuje w Opel ASO a auto robi dla siebie...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg