Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś bawił sie w naprawę podświetlenia przycisków od zwiekszania i zmniejszania tempetatury. Myslałem, że po prostu niebieskie strzałki nie są podświetlone, a tu nagle przy dość duzym mrozie podczas rannego odpalania zaczeły mi migać, obie jednakowo. Nie wiem czy sa to jakieś diody, które gdzieś nie łącza czy co. Muszę cos wiedzieć zanim sie do tego zabiore, żeby coś nie zepsuć.

Dzięki za ewentualne sugestie i rady.

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano

Witam,

zakładając,że nie masz klimatronika to w tym panelu podświetlanie jest zrobione w następujący sposób: na środku jest dioda koloru pomarańczowego a po obu jej stronach są żaróweczki 1,3 W(takie szklane).

Aby sciągnąć panel musisz ściągnąć pokrętła i odkręcić dwie śrubki.

Powodzenia

Opublikowano
Własnie mam klimatronic i nie świecą mi tylko niebieskie strzałki. Natomiast czerwone świecą. Kiedyś jak był duży mróż to zaczeły mi migać jednocześnie ale potem znów zgasły. Możliwe, że są połączone obie szeregowo i któraś się spaliła (są to chyba diody) i dlatego obie nie świecą. Dziwne rzeczy, albo czary. Mam już trzecie BMW i kocham te samochody, nie wyobrażam sobie innej marki. Poprostu BMW ma duszę, ale jeśli sie zacznie coś dziać zwłaszcza z elektroniką to masakra. Poprzednie moje maleństwa nie były tak napchane elektroniką, ale np w E-30 czasami nie działał mi obrotomierz, ale jakoś z tym się pogodziłem ponieważ miał prawo w 20 letnim samochodzie.

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano
panele w wersji klimatronik sa wadliwe i doczekasz sie niedlugo ze wogole przestanie dzialac. Taki ich urok. Zamiast wydawac 1300 zl na nowy , napisz do mnie to Ci cosik poradze... :lol:
Opublikowano
Wszystkie przyciski w panelu Klima Tronic sa podświetlane diodami LED

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5