Skocz do zawartości

Kwestia bezpieczeństwa :) , ślizganie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ta zabrzmi śmiesznie, ale ogólnie taka sprawa:

ostatnio gdy było z rana dość ślisko (miejscami) zauważyłem, że lata mi dupka, tzn. ślizga sie np. gdy przy 40km/h na 3 biegu przy dosc niskich obrotach wjechałem na przymarźniętą kałużę zaczęło mi bujać dupką na lewo i prawo. wydaje mi się, że to mogło być powodem mojego wypadku 2 mce temu (gdy mooocno popadało).

wtedy miałem łyse letnie oponki więc wina poszła na nie, ale teraz mam eleganckie zimoweczki, a dzieje sie to co sie dzieje.

czy moze to byc wina tylnego zawieszenia (pekniete sprezyny, czy cos w tym stylu) czy cos innego?

wielkie dzieki z gory za odpowiedz i zainteresowanie! :)

pozdro i milego weekendu :cool2:

PS: no i nie piszcie mi, ze to tylni napęd i 150hp :P :nienie:

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia

Opublikowano
Amorki, poduchy amorków, wszelkie elementy gumowe. Podjedź również na geometrię. Tył jest regulowany. Zobaczą najpierw co jest nie tak, posprawdzają luzy i jeśli na oko będzie wszytsko o.k. dopiero Ci zrobią geometrię. Jak kupiłem Bunię 2 lata temu też jej latała [BAD] przy wjechaniu np na studzienkę w ulicy nawet jak było sucho. Wizyta na geometrii i jak ręką odjał
Opublikowano

geometria byla robiona przy wymianie opon i ogolnie po stłuczce..

byłęm, sprawdziłem, jedna (coś) pływająca w prawym kole jest dość luźna, ale bez stresów, reszta zawieszenia jest ok :cool2: , tego pływającego wymieniać nie muszę, więc zrobię to po zimie ;)

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia