Skocz do zawartości

Kolejne problemy - dyferencjał (?) i coś dymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zaczynaja sie kolejne problemy z moją Betą. Po pierwsze może ktos miał podobny przypadek: Gdy ruszam słychac z tyłu buczenie... trwa to jakoś do momentu az auto się nie rozpedzi do jakiejś predkości... co to może byc?? Dyfernecjał już kaput ? druga sprawa to zaczeła mi dymić. Nawet po zagrzaniu idzie dymek. Na poczatku myslałem że w czasie zimy to normalne ale obserwowałem inne auta (w tym bety) i naprawde bardzo rzadko się to spotyka. nie wiem czy to gaz czy cos sie spieprzyło. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano

U mnie w zimie dymi na bialo , mimo ze inne samochody nie dymia i nic sie u mnie w samochodzie nie dzieje, Zobacz czy po dluzszej trasie tez bedzie dymila.

Ja robie krotkie odcinki po miescie -do 20 km- i tlumiki sa nie wygrzane .

A w nich skrapla sie woda i dlatego dymi na bialo.Jak je porzadnie wysuszysz po trasie to powinno sie uspokoic dopoki znow sie woda w nich nie zbierze.

Buczenie moze byc z tylnego mostu , albo z lozysk, sprawdz czy jak skrecasz to czasami nie cichnie.Jak beda cichly to stawiam na lozyska

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))