Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.jeśli ktoś ma dostęp do jakiś schematów ustawienia kół rozrządu w e34 m 50 1992 to byłbym wdzięczny.Mam schemat od wanosa i ustawiłem tak jak jest zalecane w tamtej wersji tylko że tam wszystkie koła mają otwory podłóżne a tu tylko koło napędzane z wału ma podłóżne otwory.Ustawiłem na znakach wałki koło napędzane z wału pośrodku podłóżnych otworków a koła od drugiego łańcucha tak jak wychodziło.Silnik pali i wkręca się normalnie tylko na biegu jałowym telepie go jakby palił nie na wszystkie cylindry.Pmyślałem że to może żle ustawiony rozrząd.Za wszelką pomoć z góry serdecznie dziękuję
Opublikowano
Jak byś pomylił coś w zakładaniu łańcucha to raczej był by problem z paleniem...Niewiem jaki miałeś przebieg-pamiętaj że zapłon był ustawiany na starym łańcuchu,a on niestety się wyciąga......... Moje zdanie za wczesny zapłon.Pozdro...Weteran