Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która antena jest lepsza?? Taka zamonowana w szybie tylnej cz taka standardowa??

I drugie: mam taką zaślepkę gdzie mogę zamontować normalną antene i ciekaw jestem jaki jest koszt anteny wysuwanej automatycznie i cz zamontowanie silniczka i wszystkich komponentów wymaga jakis specjalnych sposobów??

Domyślam się, że na dachu nie mogę zamontować, anteny bez jakiś wierceń itp??

Opublikowano

Częściowo tylko odniosę się do tematu. Ja na antenę w szybie nie narzekam – wg mnie jest całkiem dobra. Zarówno oryginalna Bavaria CIII jak teraz SONY bardzo dobrze z szybą współpracują. Cieszy mnie to bardzo, bo dzięki temu nie muszę wymyślać miejsca na teleskopową antenę i dziurawić nadwozia.

Pytasz, bo masz jakieś zakłócenia? Jeżeli nie, to moja rada, nie korzystaj z innej.

Pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Nie, nie mam zakłóceń. Pytam tylko, która lepsza i jakby się okazało, że ta teleskopowa to może bym się skusił na zamotowanie owej anteny. Myślałem, że ta w tylej szybie to taki standard montowany fabrycznie..nie wiem jeszcze ja się spisuje za na trasie, bo nie miałem okazji sprawdzić, ale skoro mówisz, że u Ciebie się sprawdza to jeżeli u mnie też to nie będę sobie robił kłopotu i montował inna ;)
Opublikowano
... Myślałem, że ta w tylej szybie to taki standard montowany fabrycznie...

"Szybowa" antena jest standardem montowanym w fabryce, ale standard BMW to najwyższy standard :)

Szczerze mówiąc, to dopiero teraz nie zauważam „dziur” w sygnale na tych trasach, na których jeżdżąc kiedyś innymi samochodami z antenami dachowymi lub teleskopowymi były braki i cisza w radiu (zresztą tym samym SONY).

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Powiem Wam tak: jak miałem Blaupunkta to miałem problemy z odbiorem, od kiedy mam Sony 414 - odbiera mi takie stacje o jakich do tej pory nie wiedziałem :) Teraz przymierzam się do Nakamichi - zobaczymy jak bedzie. Oczywiście mowa o antence w szybie :mrgreen:
Opublikowano
wysuwana antena o którą pytasz musisz mieć dużo miejsca najlepiej w bagażniku jest przykręcana a nie wiem czy w bmw są uchwyty do mocowania bo nigdy nie widziałem bmw z wysuwną anteną i otrzywiście przewody zasilające + - oraz przewód sterujący z radia powiem ci bo korzystałem z takiej anteny 8 lat że jest to super sprawa bo nie musisz martwić się że jakiś obwieś ukradnie albo złamie antenke ale jest też trochę zabiegów w zimie po każdej jeżdzie najlepiej wytrzeć szmatką do sucha bo czsami nie wysunie się wtedy pryskałem odmrażaczem do zamków a poza tym to nie wiem czy antena ma wpływ na odbiór programu teraz mam antenę w szybie i odbiera tak samo jak przy wysuwanej