Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi mi o to ze mobil ma silne substancje czyszczące, jeśli ktoś zawsze zalewa mobil to jest elegancko (nawet bardzo dobrze) ale często gdy wlewają mobile do leciwych silników gdzie pracował jakiś lotos itd, to słyszę potem różne historie..
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
...Wybrałem Valvolina MaxLive 10w40. (świetne właściwości do uszczelek, co w przypadku ewentualnych wycieków jest również przydatne )...

Kolejne dobre słowa o Valvoline MaxLive 10w40 – a w dodatku przy zastosowaniu do M20B20, tak jak w Twoim martin555. Wobec tego, już nabrałem 110% pewności, że przy kolejnej wymianie zmienię Elfa 10W40 na Valvoline MaxLive 10w40.

Pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Elfa 10W40 na Valvoline MaxLive 10w40.

Pozdrawiam, marek

Maxlife, Ja stawiam na Elfa chociaz Valvoline wychodzi taniej.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
...Maxlife, Ja stawiam na Elfa chociaz Valvoline wychodzi taniej.

Elfa sobie chwalę, wlewałem go już dwa razy do mojego M20, ale kilka razy czytałem wyróżniające opinie o Valvoline. Nawet nie wiedziałem, że Maxlife wychodzi taniej (za 4l Elfa płacę ok. 110zł). Ale cena w przypadku oleju nawet mało mnie interesuje – wolę dać nawet 200zł za 5l takiego, który będzie najlepszy i pewny w swojej „autentyczności” składu :-)

pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png