Skocz do zawartości

problemy z silnikiej jak zimno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak jest na dworze dodatnia temperatura silnik odpala bez dodawania gazu wchodzi na 800obr/min i jest oki ale jak jest tylko zimniej zaczynaja sie problemy po odpaleniu silnik gasnie po prze gazowani te to momentu jak sie silnik nie zagrzeje czyli odpalam auto daje gaz i jakde dojezdzam do skrzyzowania luz i stoje :/ i tak az sie silnik nie zagrzeje a jeszcze nie bylo konkretnych mrozow az sie boje co sie bedzie dzialo jak nadejda co moze byc przyczyna takiego zachowania i jak to ucunac dodam ze zostaly wymienione elementy takie jak :

sonda lambda

termostat

kable wn

swiece

przeplywomierz

wszystki filtry

i dalej dzieje sie to samo juz nie mam pomyslow ???

i jeszcze jedno nawet jak jest cieply przy bardzo gwaltownym hamowaniu lub przy hamowaniu z duzej predkosci na luzie silnik tez gasnie

HELP

HELP

HELP

Opublikowano
jak jest na dworze dodatnia temperatura silnik odpala bez dodawania gazu wchodzi na 800obr/min i jest oki ale jak jest tylko zimniej zaczynaja sie problemy po odpaleniu silnik gasnie po prze gazowani te to momentu jak sie silnik nie zagrzeje czyli odpalam auto daje gaz i jakde dojezdzam do skrzyzowania luz i stoje :/ i tak az sie silnik nie zagrzeje a jeszcze nie bylo konkretnych mrozow az sie boje co sie bedzie dzialo jak nadejda co moze byc przyczyna takiego zachowania i jak to ucunac dodam ze zostaly wymienione elementy takie jak :

sonda lambda

termostat

kable wn

swiece

przeplywomierz

wszystki filtry

i dalej dzieje sie to samo juz nie mam pomyslow ???

i jeszcze jedno nawet jak jest cieply przy bardzo gwaltownym hamowaniu lub przy hamowaniu z duzej predkosci na luzie silnik tez gasnie

HELP

HELP

HELP

sprawdz czy gdzies slepe powietrze nie dostaje...moze jakis wezyk spadl lub sie przetarl itd....... :cry2:

Opublikowano
mam identyczne problemy, i już nie mam zielonego pojęcia co to może być!!!dołanczam się do postu i proxby o pomoc:)
(OO( )( )OO)
Opublikowano

a chodzi równo jak zapalisz bo ja miałem cos podobnego i jak był zimy to chodził jak krowa u mnie padł kom i zalewało silnik paliwem a niema tam czegoś jak automatyczne ssanie może to padło

jak żle myśle to sorki

Pozdro

Opublikowano
  • Autor
chodzi rowno kiedys plywaly obroty wymienilem sonde i przestalo ale jak zimo to gasnie jak cieplo normalnie jest automatyczne ssanie ale nie mam pojecia jak dziala znaczy na jakiej zasadzie to wiem ale nie wiem co nim steruje i daje sygnal co do lewego powietrza to all szczelne sprawdzoane
Opublikowano
a czy ssanie nie polega na tym ze komp odczytuje temp i w zależności jak jest zimny wstrzykuje więcej paliwa ?? a jak już jest ciepły to dostaje normalną dawkę?? wtedy by coś w kompie nie działało ale to jest tylko moja teoria no bo co niby innego jeszcze może być
Opublikowano
  • Autor
wymienie jeszcze te czujniki jak to to nie bedzie to juz niemam pojecia zostanie mi juz wtedy tylko do wymiany tylko silnik ktory jest po remoncie :/
Opublikowano

Ja moze troche z innej strony - jak mi pompa paliwa padala to jakby przy nizszej temperaturze zacinala sie, silnik nie potrafil utrzymac wolnych obrotow w efekcie czego gasl. Na skrzyzowaniach musialem trzymac auto na min. 1500 obrotow. Zaznacze, ze moje autko na starej pompie przejechalo 260 tys.

Ew. tak jak podpowiadaja koledzy - byc moze czujnik temperatury silnika?