Skocz do zawartości

5-cio sekundowe falowanie obrotów zaraz po uruchomieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może ktoś już miał podobny problem ,że zaraz po uruchomieniu silnika przez ok.5 sek falują obroty.

Przez pewnien czas znacznie mniej falowały po uruchomieniu teraz mocniej zaczeły.Podczas uruchamiania silnika kiedy jest gorący bardziej falują niż podczas uruchamiania przy zimnym.

Opublikowano
zawor na listwiewtryskowej nie trzyma cisnienia jak jest zimny to i tak dawka paliwa jest wiekrza wiec sobie radzi a goracy mala dawka i sobie juz nie radzi .potem jak jedziesz jest ok adoptuje sie do tego lekkiego niuansu . albo lewe powietrze . popsikaj samostartem na gumy i lonczenia jak zwiekrza sie obroty to jest zasysa powietrze jak nic nie znajdziesz wymien zawor one nie sa wieczne ale ja moge sie mylic to ze bylo mniej a teraz wiecej znaczy sie cos psuje i wlasnie wskazuje na membrane siadajaca . inne objawy sa tez jakies ?.jak nie znajdziesz przyczyny podjedz do BOGUMILA zaraz za gdanskiem ma pojecie jak sie jedzie do warszawy po lewej stronie . jak niewiesz gdzie to poszukam nr telefonu ale jesto przy trasie zaraz za stacja ktora stoi w polu jakies 20 km od gdanska .
Opublikowano
dzięki wielkie :modlitwa: ,wreście ktoś coś konkretnego mi napisał :),no właśńie jak szukałem czy lewe powietrze nie jest tego przyczyną to nic na to nie wskazywało,gumy wszytko,itd. 1 klasa.Z tym zaworem co mi tu napisałeś to może być ,musze go spr. ,objaw który jeszcze temu toważyszy to jak np. stoje na światłach to jest minimalne ,ale to naprawde minimalne falowanie wskazówki,jak byś znalazł może też ten nr. to bym był wdzięczny,jak nie dam rady to wtedy bym do niego podjechał.
Opublikowano
w sumie korkowca nie sprawdzałem bo wydawało mi sie ,że jak coś od niego jest to oglnie obroty falują ,a nie w tych momentach co ja mam ,ale nie zaszkodzi zajrzeć do niego i przeczyścić go i tak też zrobie :)