Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam bmw 730i 88 r benzynka i mam klopot z czujnikiem cisnienia oleju :? powiedzcie gdzie go moge znalezc jakis rysunek ułatwilby mi znalezienie tego czujniczka.

Opublikowano

Głowica to to a górze silnika, tak jak z człowiekiem głowę też ma na górze.

Z tyłu to w tą stronę w którą jeździsz żadziej.

Łatwiej?

Opublikowano

hehe no juz lepiej z tym ze tych kabelkow i tych czujnikow chyba jest tam duzo .wykreca sie go jak srubke??a powiedz jesio jak on wyglada ?

wszystko pisz jak 1 klasiscie heheh bo na mechanice sie nie znam kompletnie, jak sie popsuje to jazda do mechesa a tu nagle bum i stoi auto :| jak masz jakies zdiecia silnika do byloby fajnie

Opublikowano

no na głowicy tylko jeden i tych kabelków też jeden

ale szukaj pod zbiornikiem wyrównawczm

a zdradź mi tajemnice po co chcesz go wykręcać.

Opublikowano
komputer wyswietla mi oeldedruck sensor na necie wyczytalem ze to cos z czujnikiem cisnienia moze byc kabelek odlaczony lub zepsuty czujnik :)
Opublikowano
chodzi ci o kontrolke oleju swieci caly czas. Jak zapalam autko to chodzi moze 2 s moze 3 poznij wyswietka mi sie na komputerze oelder i koniec silnik gasnie dzieje sie to bardzo szybko.
Opublikowano
masz walnięty czujnik albo ciśnienie oleju bardzo niskie kabelek raczej jest ok bo on masuje w czujniku i jak by byl uszkodzony to by wogule kontrolka nie świeciła a ten komunikat to nie OELORUCK MOTOR
Opublikowano
no to nic Ci nie poradzę albo znajdziesz czujnik i sprawdzisz albo poszukaj mechesa z czujnikien oleju zegarowym i sprawdzi ciśnienie bo jak to czujnik wystarczy odpiąć kabelek a jak nie będzie właściwego ciśnienia to lepiej silnika nie odpalaj.
Opublikowano

pisałeś że na mechanice się nie znasz no ale nie myślałem że asz tak,

zerknij pod zbiornik wyrównawczy (to tam gdzie się płyn chłodniczy leje)no prościej już chyba nie można ale jak go znajdziesz to nawet go nie dotykaj tylko znajdź kogoś kto się na tym troche zna i niech zrobi to co pisałem wcześniej no chyba że nie masz silnika m30b30(to czujnika tam nie znajdziesz)

Opublikowano

:P wielkie dz Norbi ale gitara super nie bylem pewny czy to to petro opisal dokladnie juz wczesniej ale nie bylem pewien chialem obrazek wiec mam.

WIELKIE DZIEKI CHLOPAKI

norbi jesli masz wiecej takich obrazkow np.popolsku schemat bezpiecznikow. i inne instrukcje zapodam mi rowniez