Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wsztskich ponownie.

dzis moj dzien zaczal sie strasznie,w drodze do pracy zapalila mi sie kontrolka "check engine soon"przyjechalem do pracy postanowilem sciagnac kleme od akumlatora,zdiolem "+"nastepnie ja zalorzylem spowrotem przekrecilem stacyjke i odpalilem auto i pojawily mi sie kontrolki ABS i trojkacik z wykrzyknikiem.Co teraz zrobic zeby zgasic to wszystko?POMOCY!!! dzieki!

Opublikowano
po pierwsze to jeśli już chciałeś ściagnać kleme to trzeba było odłączyc minus (-) a nie plus!kontrolki swieca albo dlatego że jakieś malutkie zwarcie było albo dlatego że masz problem z ABS i kontrolą trakcji...(chociaż mało realne bo wcześniej się nie paliły tak?)może wypadało by podłączyć pod kompa i sprawdzic?ewentualnie resecik kompa zrobic?jeśli się myle to poprawiajcie:)
(OO( )( )OO)
Opublikowano

dzieki..po bolu

ABS i kontrola trakcji zgasly same ,a "service engine soon" zresetowal mi qmpel na kompie u siebie.byl to blad p128-zawieszony termostat jestem ciekaw jaka byla przyczyna zawieszenia tego termostatu?

Opublikowano
dzieki..po bolu

ABS i kontrola trakcji zgasly same ,a "service engine soon" zresetowal mi qmpel na kompie u siebie.byl to blad p128-zawieszony termostat jestem ciekaw jaka byla przyczyna zawieszenia tego termostatu?

:shock: Co znaczy zawieszony termostat?

IMHO skoro pojawil sie blad P0128 oznacza po prostu popsuty termostat.

Zresetowales ale to nie oznacza ze blad nie powroci. Dopiero wymiana termostatu (przynajmniej na kilkadziesiat tysiecy mil) pozwoli zapomniec o problemie. :D