Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów mam pytanko.

Znajomek ma 525 TDS ciężko palił okazało sie,że świeca żarowa do wymiany świeca została wymieniona i dalej niema efektu dobroci jak jest ciepły pali o.k a jak postoi przez noc to trzeba go długo kręcić.Czy to może być nietrzymanie paliwa w układzie paliwowym?MAM WIELKI REBUS!!!!!

SEX JEST JAK BMW RADOSC Z JAZDY :-)
Opublikowano

wymieniłeś tylko jedną świece?? skoro tak to pewnie reszta też jest w kiepskim stanie i nie grzeje dobrze

co do paliwa to sprawdź czy przy odpalaniu na zimno są pęcherzyki powietrza w tym zakręconym przewodzie od filtra, jeśli tak to pewnie cofa się paliwo i będzie pompka paliwa do wymiany

Opublikowano
Czy tą pompkę paliwa można jakoś zregenerować jeżeli się okaże że to jej wina?
SEX JEST JAK BMW RADOSC Z JAZDY :-)
Opublikowano

świeczki trzeba też sprawdzić,

w ogóle mialem przed pompą montowany elektrozawór, wiesz taka samoróba zabezpiecznie, ale spełniał tez ta rolę ze paliwo nie schodziło przez nockę...

Opublikowano
Czy tą pompkę paliwa można jakoś zregenerować jeżeli się okaże że to jej wina?

zamiennik na allegro nie jest drogi raczej się nie regeneruje

Opublikowano

ja kupiłem na allegro zamiennik pompy paliwa i (odpukać ) jest ok.

objawy zepsutej pompy: jak mało paliwa w baku, ok 1/3 to były problemy z odpalaniem no i pęcherzyki w przewodzie paliwowym