Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie przestała działać wycieraczka klapy i spryskiwacz jednocześnie.Wcześniej działała ale ostatnio kilka razy zamilkła a przy następnym uruchomieniu auta działała do tej pory.I spryskiwacz sam też pracował.A teraz przestał działać z wycieraczką poza tym nie działa mi otwieranie tylnej szyby, trzeci stop.Pewnie będzie to wina przewodów ale martwi mnie brak spryskiwacza.Co mi doradzicie przed wjazdem do elektryka??Jakie mogą być koszty??
Opublikowano
Przede wszystkim sprawdź wszystkie bezpieczniki, jesli to nie pomorze radze udac sie do bankomatu (zart). Przestało działac nagle np właczyłes rano i juz nie było czy w czasie pracy?
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Dajmy na to że rano już nie działały wycieraczki i spryskiwacz.Ale wcześniej już były nie sprawne stop i szyba.A jeszcze tak było że dzień wcześniej zamilkła wycieraczka a spryskiwacz działał,potem po ponownym rozruchu było z wycieraczką OK.A rano klops.Jak wiesz które bezpieczniki to możesz podać numerki będzie szybciej. :oops:
Opublikowano
Bezpiecznik nr 55 20A niestety jest dobry.Chyba będzie trzeba odstawić autko do elektryka bo w końcu klapa przestanie działać.Niech sprawdzą przewody w zawiasach.Tylko jakie są ceny takich napraw?A bym nie przepłacił. :modlitwa:
Opublikowano
Może to jest jest wina wiązki elektrycznej tego odcinka pomiedzy klapa a budą.Podobno sie czasami kabelki przecieraja i sa podobne objawy.
Opublikowano
Na pewno jakaś wiązka się przetarła, albo była przetarta, a ze względu na porę roku, to teraz przestało działać.