Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przeszukałem całe forum i niestety nic nie znalazłem. Od jakiegoś czasu gdy temperatura osiagnie połowę skali pojawia się dziwny delikatny dymek po prawej stronie silnika (po tej co kierownica patrząc od przodu). Z temperaturą mam wszystko ok ale nie wiem co to za dymek i nie co się tym denerwuje. Pozdrawiam
Opublikowano
Może płyn gdzieś minimalnie ucieka i wypala się na kolektorze. Ja tak miałem ciekło delikatnie z elektrozaworów.
Opublikowano
Może płyn gdzieś minimalnie ucieka i wypala się na kolektorze. Ja tak miałem ciekło delikatnie z elektrozaworów.

Przecież napisał wyraźnie: "dymek", a nie "para". Więc albo olej gdziś mu na wydech leci, albo jakieś kable się palą (choć izolacja już by się dawno sfajczyła, więc stawiam na olej).

pozdr

Mariusz

PS

Oczywiście nasz kolega może być przewrażliwiony i wtedy odparowująca woda/śnieg może być przyczyną "omamów wzrokowych" - to taka "pomroczność jasna".

Pytanie jest, ile kilometrów robi dziennie (od pojawienia się "dymka").

Opublikowano

Sprawdź jak pachnie ten "dymek" :)

Nie udzielę Ci w sposób werbalny wskazówki na temat zapachu, ale zapewniam, że płyn chłodniczy pachnie specyficznie, a palącę się kable jeszcze "ciekawiej". :wink: Nie sposób nie odróżnić.

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
No właśnie nie mogę określić dokładnie zapachu ale napewno to nie płyn chłodniczy ani izolacja. W dodatku mam wrażenie że prawa strona silnika rozgrzewa się szybciej niż lewa. Prosze o pomoc i o sugestie
Opublikowano
Autko mam juz kilka lat i nie było takich objawów. Pozatym wydaje mi się, że prawa strona silnika rozgrzewa się szybiej niż lewa