Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Oczywiscie ze nie bo wtedy felga musiałaby mieć jakieś 7 cali szerokosci, a to rzadka możliwośc...

Felgi 17x7 są w miarę popularne. A czy akurat coś się znajdzie w takim rozstawie śrub i z takim odsadzeniem jak do e39, to nie wiem.

Z drugiej strony rekomendowana szerokość felgi dla opon w rozm. np. 205/50/17 to od 5,5 do 7,5 cala. 205/55/17 tym bardziej na to wejdzie. Może będzie trochę głupio wyglądać na feldze 7,5", ale z technicznego punktu widzenia problemu nie ma.

Edytowane przez Pete
Opublikowano
Pamiętajmy ze budowa opony w tym rozmiarze pododuje ze szerokośc np 205 to jest ponad 8 cali, ale w miejscu montazu felgi, która zazwyczaj jest troche schowana w oponie jest conajmniej jeden cal mniej...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
cze :modlitwa: ja mam w e39 18cali 225/40/18 :dance: jesli chodzi o komfort troche ucierpi ale na seryjnej zawieszce nie ma tragedi tylko uwazac na krawezniki :duh: problem sie zaczyna jak obnizysz o 6 cm tak jak ja to wtedy odczujesz duzy dyskomfort :cry: ale jak chce sie byc pieknym to trza cierpiec :wink: tak wiec zakladaj a bedziesz zadowolony . :cool2: JESLI CHODZI O 19 TO NIE POLECAM ZE WZGLEDU NA STAN NASZYCH ULIC :? W 19 TYLKO NA LADNEJ NAWIERZCHNI JEST DOBRZE -- SPRAWDZALEM--
Opublikowano
ja w swojej mialem 19 na oponach 235/35 z przodu i 275/30 z tylu , po 3 miesiacach w zawieszeniu sie juz co nie co odzywalo i auto faktycznie w koleinach sie zle prowadzilo i czuc bylo ze gorzej idzie ale wyglad...
Opublikowano

Miałem 4x225/55/16 i męczyła mnie jazda na zimę założyłem seryjne 2005/65/15 i teraz na prawdę się przyjemnie jeździ.Jak dotrzymam z autem do wiosny to kupię węższe.Czytam 235-275 ile więcej pali?I co z maglownicą-

nic dziwnego że potem piszą że są maglownice kiepskie. :hand:

Opublikowano
Do e39 wchodzą także 20 jesli komuś chodzi o wygląd w borze na lato mam 18 guma 225 na wiosnę planuję e39 i napewno mniej niż 18 tam nie włożę