Skocz do zawartości

po ladowaniu aku i resecie kompa dziwne zachowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ponownie!teraz to juz nie wiem co sie stalo i jak to sie stalo?!naladowalem aku dosc dobrze bo mi sie pojawily wszystkie piksele na wyswietlaczu zegarow,przemylem rownierz przeplywomierz no i zrobilem reset kompa. :mad2: jade rano do pracy wszystko okey ale po kilku minutach jakby przelaczyl sie na jakis tryb dosc dziwny bo biegi(automat)wchodzily tylko do dwojki i wyl jak szalony a mocy i predkosci brak.dodam jeszcze ze jak zatrzymalem sie na skrzyzowaniu to przy wolniutkim ruszaniu mi niunia zgasla.nie mam pojecia co to moze byc.prosze dajcie mi jakies namiary co to do k...wy nedzy moze byc bo ja juz nie mam sil a uwielbiam swoje autko i chce sie nim cieszyc a nie zamartwiac sie przez nie! :duh:
moderatorzy dajcie wklejic fotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

MARO777, rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale prosze Cie o stosowanie sie do regulaminu (pkt. 4), czy o nie uzywanie przeklenstw.

Co do Twojego problemu: wyglada faktycznie na jakis problem z automatem, ale najprosciej bedzie, jak pojedziesz do jakiegos mechanika, ktory potrafi odczytac bledy z komputera (nie musi byc ASO, coraz wiecej zwyklych mechanikow ma koncowki diagnostyczne).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
MARO777, rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale prosze Cie o stosowanie sie do regulaminu (pkt. 4), czy o nie uzywanie przeklenstw.

Co do Twojego problemu: wyglada faktycznie na jakis problem z automatem, ale najprosciej bedzie, jak pojedziesz do jakiegos mechanika, ktory potrafi odczytac bledy z komputera (nie musi byc ASO, coraz wiecej zwyklych mechanikow ma koncowki diagnostyczne).

Dodam najlepiej komputera skrzyni... a nie silnika.

Pozdrawiam

Opublikowano
zrobilem reset kompa ponownie i silnik wmiare mi ladnie chodzi ale co zauwarzylem to ze jak lekko musne pedal gazu na D lub N lub P to auto mi gasnie i nie wiem teraz czy to skrzynia(jestem juz umowiony na sprawdzenie) czy moze pompa paliwa bo chyba objawy w obu przypadkach sa podobne.pozdrawiam i czekam na jakas podpowiedz!
Opublikowano
acha i nie wyswietla mi sie komunikat o blwdach skrzyni czy silnika.mam tylko komunikat o bledzie halogenow i klockow!pozdrawiam