Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jest bardzo konkretne. Czy w kablu zamkykającym centralny zamek (biało-czarny) jest funcja ryglowania zamka. Tzn czy jak się w niego podepnę czy z pilota zamki będą ryglowane. Sterowanie jest plusem?
Opublikowano

ZKE? Chodzi Ci o złączkę? :lol:

Dobra ja żółtej złączki tam nie mam. Biała, czarna, niebieska. Zresztą ta wiązka z kablami od centralnego idzie od drzwi prosto w skrzynkę bezpiecnzików do której dostępu poproostu nie ma.

Opublikowano
O ile sie nie myle aby ryglowanie dzialalo musisz podac sygnal na oba piny na raz, najlepiej przez diode o niskim spadku napiecia i szybka np. Schoottkyego.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
osd możesz jaśniej troszkę? Jakie piny? Jaka szybka? Trochę się pogubiłem. Jeśli chodzi o to że są 2 kanały to już wyjaśniam że chodzi o zamkniety/otwarty. Z tego co wiem jest też kanał ryglowania ale który to jest to własnie nie wiem i o to pytam.
Opublikowano
Zalezy jaki masz rocznik auta. Jak masz po 94/95 to ( ale nie gwarantuje ) bedzie to pin 4 i pin 17. Jesli ma dzialac ryglowanie po w rocznikach przed 1994/1995 mozliwe ze pozniej podobnie trzeba podac sygnal na oba piny rownoczesnie, chyba + sie sterowalo z tego co pamietam. Tak wiec aby to sensownie zrobic mozna polaczyc te 2 piny poprzez diode, jakas duza prostwnicza moze nie dac efektu takze polecam jakas szybka i mala.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie brakowalo 1 wejscia na pin. natomiast sam pin byl.

Jestes pewnien ze 15 pinow ?? przewaznie jest to ilosc parzysta.

Pozatym ja mam inna wersje centralki bo E36 mam z 93.

Ale te 15 pinow mnie dziwi. Jakos nie spotkalem sie jeszcze z nieparzysta wtyczka.

Opublikowano
Sprawdzalem dwa razy.... 15 pin jest ostatnim pinem. Też sie zdziwilem... bo z tego co wyczytuje na forum to wszedzie w zółtej kostce pin 4 i 17... Dzisiaj powinien przyjsc modul sterowania zamkiem ,obadam sprawe miernikiem i spróbuje podłączyć