Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nad sprowadzeniem z Niemiec E39 z 1996r full opcji czy da rade sprowadzic takie cacko dysponujac kwota ok. 6700 EURO moze byc bez skorzanej tapicerki ale pozatym zeby nic nie brakowalo...moze ktos sie orientuje czy da rade ? oczywiscie zeby bylo w dobrym stanie nie tluczonego...

Z gory dzieki...

Pozdrawiam...

E39
Opublikowano
Witam zastanawiam sie nad sprowadzeniem z Niemiec E39 z 1996r full opcji czy da rade sprowadzic takie cacko dysponujac kwota ok. 6700 EURO moze byc bez skorzanej tapicerki ale pozatym zeby nic nie brakowalo...moze ktos sie orientuje czy da rade ? oczywiscie zeby bylo w dobrym stanie nie tluczonego...

Z gory dzieki...

Pozdrawiam...

Nie ma czegoś takiego, jak full opcja.

Napisz dokładnie co ma, a ja Ci powiem czego nie ma ;)

I jaki ma silnik.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Kolega pod koniec wakacji sprowadził e39`97r 520i z połamanym tylnym zderzakiem :? i lekko porysowanym błotnikiem :( . Dał za to 6k Euro + 3k Pln naprawa + akcyza :twisted: . Także szanse są chyba marne niestety :cry: A, no i do full opcji, jakkolwiek pojmowanej, to duuuuuuuużo brakuje. Ma elektrykę bez dachu, 2xAC, 4xAirBag, radio z kaseciakiem, servo i pare takich tam. :twisted:
Opublikowano
Jesli chodzi o silnik to interesuje mnie 520 oczywiscie jak by byla np 525 to tesz by bylo spoko...a jesli chodzi o te dodatki to chcialbym zeby byla pelna elektryka, klimatronic, 4XAirBag, pelny komputer z tempomat-em, centralny zamek, otwieranie z pilota, jesli chodzi o skrzynie moze byc Automat bo sam mam e36 z automatem i jestem zadowolony ale jak by byla z Manualna to tesz by mogla byc...Na tych linkach co kolega wyzej podal sprawdzalem i za taka kase dalo by rade kopic takie cacko ale znajac zycie pewnie tych autek jusz raczej nie ma...
E39
Opublikowano
Jesli chodzi o silnik to interesuje mnie 520 oczywiscie jak by byla np 525 to tesz by bylo spoko...a jesli chodzi o te dodatki to chcialbym zeby byla pelna elektryka, klimatronic, 4XAirBag, pelny komputer z tempomat-em, centralny zamek, otwieranie z pilota, jesli chodzi o skrzynie moze byc Automat bo sam mam e36 z automatem i jestem zadowolony ale jak by byla z Manualna to tesz by mogla byc...Na tych linkach co kolega wyzej podal sprawdzalem i za taka kase dalo by rade kopic takie cacko ale znajac zycie pewnie tych autek jusz raczej nie ma...

520 z pełnym wyposażeniem :lol:, 523 też z reguły są ubogie, dopiero 528 w wzwyż zaczynają byc z dobrym wyposażeniem.

Polecam 528 lub co najmniej 523 - zużycie paliwa i koszty eksploatacji zbliżone, a moc juz sporo większa - było na forum na ten temat juz co nie co.

To co wymieniłeś : centralny zamek ( ;) ...), otwieranie z pilota jest w standarcie, tempomat - różnie, 4xairbag nie jestem pewien w E38 od 96 roku były w standardzie, a w E39 ... najtrudniej będzie z pełną elektryką (zależy co masz na uwadze) - szyby i lusterka el. są w standardzie, fotele - tu możesz mieć problem, bo są niezbyt często (powiedzmy tak w 1/3 E39), a już szczególnie w 520. Tak samo automat w 520 jest bardzo żadko.

Pisałeś o "full opcji", to co masz na myśli ?, bo to co wymieniłeś to troszkę ponad standard.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Najlepiej jak by byla full opcja ale za ta kase chyba nie znajde autka w dobrym stanie co by mialo wszystko te rzeczy co wymienilem na nich najbardziej mi zalezy, jesli chodzi o silnik to oczywiscie wolalbym 525 bo sam mam e36 z 2,5 l silnikiem i chodzi lux ale nie wiem czy za 6700 EURO uda mi sie sprowadzic takie autko...co do pelnej elektryki to chodzilo mi o szyby, lusterka, szyberdach, jesli chodzi o fotele to nie koniecznie ale tak jak mowie bylo by dobrze zeby bylo wszystko ale za 6700 EURO chyba bedzie ciezko cos przyprowadzic... E39 jednak jest w cenie u nas min trzeba dac 40.000 i wyzej za rocznik 1996 no ale nie stety mam tylko tyle kasy ile mam... Dlatego pomyslalem ze moze ktos z forum przyprowadzal moze z Niemiec alebo czesto jest w Niemczech i ma oglad czy da rade za taka kase cos dobrego przyprowadzic...
E39
Opublikowano

Tak jak napisałem - nie ma w zasadzie "full opcji", zawsze czegoś nie ma - jeszcze takiej nie widziałem - ani E39, ani E38, ewentualnie 540i może się zbliżyć do "full". Ja tak "z biegu" mogę wymienić 20-30 pozycji (w przypadku E38), a lista jest dużo dłuższa.

Niektórzy wymieniają centralny zamek, el. szyby, el. lusterka, ABS, wsp. kierownicy, poduszki powietrzne - a to wszystko jest w standardzie we wszystkich E39. jeżeli jest szyberdach to chyba jest tylko elektryczny (nie widziałem "ręcznego").

Jeżeli chcesz bogate wyposażenie (jak na E39) to raczej będzie dość drogi - dobre wyposażenie (naprawdę "dobre") jest dość cenione ...

Skontaktuj się z Marc750 z tego forum, pomagał sprowadzać trochę BMW, może Ci coś podpowie w sprawie cen.

Stronka

Opublikowano

Od full opcji :lol: daleko, ale masz w monachium np.

http://mobile.de/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&top=4&id=11111111153235273 jak przymkniesz oko to w 30 tys sie mieścisz, jest

http://mobile.de/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&top=11&id=11111111153490235 w welurach wprawdzie, ale powiem Ci że za 6-7 k Euro spokojnie wyciągasz e39, wybór duży tylko należy mieć baczenie na to, że mają już po 9 lat i trzeba je dokładnie oglądać nawet w Niemczech. Ta też dość smaczna http://mobile.de/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&top=16&id=11111111152995903