Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W casoft 6.5 w module DME/DDE wyskakuje mi bład 05, po wykasowaniu wraca.

http://sellanet.pl/071201D.jpg

silnik 320d M47.

Co on oznacza?

Zbir
Opublikowano
Tez mam ten bład dodatkowo jeszcze 08 undefined. Mysle ze to cos z egr i skladem spalin

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nikt nie wie bo nie ma takiego błędu. Z tego co widzę to masz już OBD II a tam kody są 5 znakowe. np P0001. Jak sam widzisz nie masz żadnego opisu przy tym błędzie a CS zwraca kod błedu + jego opis, jeżeli potrafi to "zdekodować"

Pozdrawiam

Krzysztof
Opublikowano

Hmm no niby mam te OBDII a wszystkie błedy jakie zwraca mi carsoft składają sie z cyfry i pełnej nazwy, tak zresztą jak chyba większości tu na forum.... :?: :?:

Zrobilem "print diagnostic report" i tam wyszlo

Single diagnosis DME / DDE - Status: ERROR !

5 Injection Valve

czyli wtryski?

Zbir
Opublikowano

chodzi normalnie, pali moze o litr za duzo i osiagi moze o 1 s gorsze niz katalogowe ale poza tym bez zarzutu.

Pewnie zaraz napiszecie zeby jezdzic i sie nie przejmowac :wink:

Zbir
Opublikowano
Ja bym sprawdził tego wtryska omomierzem (multimetrem) jeśli nic nie pokarze to znaczy ze jest do wymiany jest to 4 wtrysk ten najbliżej podszybia trzeba sie nagimnastykować aby rozpiąć kostkę od niego bo jest pod kol. ssącym chyba, ze go odkręcisz i wtedy prosta sprawa. Więcej roboty ale masz pewność ze nie urwiesz jakiegoś przewodu powodzenia