Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no tak tylko autor ujal ze chodzi o filtr przeciwpylkowy kabiny wiec musimy go nakierowac w zwiazku z tym ze to compact na zewnatrz auta a nie grzebac w schowku :D
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
ale ja szukałem na zewnatrz i nic nie znalazłem.trzy razy szukałem i nic. Sciągałem kratke pod spodem odkreciłwm dwie sruby, one trzymały jakies podłuzne pudełko w którym buła wiązka przewodów.Odchyliłem to pudełko i za nim nic nie ma a wdług instrukcji w necie powinny byc za nim dwa filtry prostokątne.
Opublikowano
no to jak zdjales kartke to glebiej jest filtr
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
A jeszcze jedno. Dopiero doczytałem w internecie. Ja jeżdże cały czas na zamknietym obiegu i to dla tego moze paruja mi szyby.........
Opublikowano
no tez ale skoro nie masz tam filtra to moze wogole go tam nie bylo i czas zalozyc nowy,moze przestana parowac??
Opublikowano
Adamation!! widze ze tez masz compacta moze zrobił bys pare fotek i pokazał mi jak to u Ciebie jest.Byłbym bardzo wdzieczny.Pozdro
Opublikowano
oki!!wymanie tylko aparat i postaram sie zrobic...
Opublikowano
moze poprzedni własciciel wyja je całkowiecie.Nie ma zaczepów czy cos takiego wogóle wpodszybiu tam pod ta kratka jest mało miejsca nie wiem gdzie mogły by byc. Zobaczymy jak Adamation zrobi fotki jak to jest.Bede czekał .Pozdro
Opublikowano
witam,informuje ze zdjecia beda jutro bo zapodzial mi sie kabel z aparatu i nie mam jak wgrac teraz :cry2:
Opublikowano

Witam!

wysylam zdjecia jak obiecalem.filtr jest w tym miejscu o ktorym mowilem czyli:

1.otwieramy maske

2.zdejmujemy kratke na podszybiu (mozna i uszczelke zdjac)

3.wysuwamy badz naginamy plastik (cienki i delikatny) ktory zaslania ten filtr

4.wyciagamy 2 kwadratowe filtry i wymieniamy

przy okazji zobaczylem ze tez mam do wymiany juz ten filtr i dzis sobie wymienie :norty:

1. http://img530.imageshack.us/img530/5726/hpim0300qm5.jpg

2. http://img504.imageshack.us/img504/2056/hpim0301jl7.jpg

3. http://img520.imageshack.us/img520/7553/hpim0302gc5.jpg

4. http://img520.imageshack.us/img520/9594/hpim0306ci2.jpg

Opublikowano
Czesc1 dzieki za fotki.Jak dobrze widziałem to wyciagasz takze plastik ten bezposrednio pod kratka, a ja tego nie wyciagałem bo jest strasznie cienki i moze sie połamac.spróbuje to zrobic , oostroznie.
Opublikowano
plastik jest cienki i delikatny ale da sie wyciagnac.tylko uwazaj zeby nie polamac go jak go bedziesz wyginac :8)
Opublikowano
eee daj sobie spokoj ze schowkiem.otworz maske ,zdejmij uszczelke z tej kratki na srodku podszybia ,odkrec kratke,wyciagnij ja i gleboko tam masz filtr kabinowy prawdopodobnie w dwoch czesciach (2 kwadraty)

To zależy od wersji! Nie w każdej e36 da się dostać od podszybia. Zwłaszcza w tych po95roku.

Opublikowano
LE MY MOWIMY O COMPACT'CIE BO KOLEGA W WLASNIE TAM CHCE WYMIENIC FILTR kTORY W TEJ WERJI ZAWSZE BYL NA PODSZYBIU