Skocz do zawartości

czy visko może skrzypieć??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wymieniłem wszystkie rolki i paski klinowe co sie da i gdy silnik złapie pełną temperature dalej coś skrzypi.została tylko wiskoza, niby działa jak trzeba ale ma jak by delikatne luzy,może być tak że to wiskoza skrzypi??
.........
Opublikowano
A może to któryś pasek? Bo jak rozumiem odpalałeś silnik i słuchałeś skąd może wydobywać się dźwięk :wink:
Opublikowano
  • Autor
pasek od klimy i wieloklinowy też zmieniłem i to dalej jest jak było,rolki i napinacz też są nowe, dodam że chodzi o silnik 2,5 TDS
.........
Opublikowano
psiknij na wiskoze podczas pracy silnika wd40 lub innym specyfikiem jeżeli przez chwilke będzie lepiej , a za jakiś czas wszystko wróci do normy to masz odpowiedz na swoje pytanie. Ja tak u siebie doszedłem co skrzypi
Opublikowano
kolego masz problem z napinaczem zdemontyj i przesmaruj
Opublikowano
u mnie okazało się ,że padła pompa wody tzn. prawie juz umarła i skrzypiało okropnie jakby metel o metal tarł
Opublikowano
  • Autor
Napinacz mam nowy jak chodzi o taki teleskopik rolki napinające też nowe i psikałem wdekiem wszępdzie na zgaszonym i odpalonym silniku nic niee pomaga a dźwięk dochodzi jak by od strony pompy wodnej
.........
Opublikowano
Ja mam ten sam problem w swojej . wylalem juz trzy puszki WD40 i nie moge dalej zlokalizowac :mad2:
Opublikowano

witam

miałem podobny problem a było to łożysko przy pompie od wysprzęglania klimatyzacji