Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mechanikiem nie jestem ale jak płyn idzie do spalin które są doprowadzane do kolektora dolotowego (a o filtry sie martwimy :D ) i przez kolektor z powietrzem w formie np pary dostaje sie chyba do komory spalania????
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mechanikiem nie jestem ale jak płyn idzie do spalin które są doprowadzane do kolektora dolotowego (a o filtry sie martwimy :D ) i przez kolektor z powietrzem w formie np pary dostaje sie chyba do komory spalania????

Mechanikiem nie jesteś ale głowa na miejscu ;).

Chłodnica spalin nr 1: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2231&hg=11&fg=50

Pamiętajcie, że spaliny diesla to nie te z benzyny i dziwne zapachy są dopuszczalne.

Opublikowano
Oki, rzeczywiście macie rację z tymi spalinami. Mam jednak nadzieję, że już sie pozbyłem problemu. Wymieniłem chłodniczkę i odpowietrzyłem układ. Jak trochę pojeżdżę i zobaczę czy nie ubywa płynu, to dam znać.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorry za kolejne odgrzewanie kotleta bo dosc obficie opisany problem ale Jesli zaluzje mam oki i nie mam białego dymku z rury to najprawdopodobniej który termostat sie uszkodził?? Byłem u mechanika i bez wiekszych analiz stwierdził ze to termostat wiec zamówilem nowy i zakupiłem tego typu

http://moto.allegro.pl/item307386187_termostat_z_obudowa_bmw_2_0_diesel_e46_320d.html

i w piatek jade na wymiane. Sa szanse ze to jest to czy niepitrzebnie wydane pieniadze. A dokładnie moj obiaw to:

w trasie sie niedogrzewa i jest delikatnie powyżej niebieskiej kreski a jak jezdze po mieści stoje w korkach itp to sie wskazówka podnosi wyżej tak na 1/3. Dzwonilem do goscia z warszawy ktory sie zajmuje chłodniczkami spalin i telefonicznie po powiedzeniu mu tego co napisalem wyzej stwierdzil ze to chłodniczka nie bedzie. Ma ktos na to dobra rade i fachowa pomoc??

Opublikowano
Po kolejnym dniu obserwacji zauwazyłem ze jak jeżdze duzo w korkach to sie dogrzał i wskazówka stanela na połowie. Ale to byla około godzinna jazda w korkach. Przekonuje mnie to do tego ze to termostat ale który?? Pomocy...... bo jutro jade do mechanika i mam zakupiony ale ten podany w linku wyzej. Poradzcie cos....
Opublikowano
Wmontuj ten mały - 15 minut pracy i dmuchaj w niego jak jest zimny. Jak bedzie bez przejscia ok a jak bedzie słomka na zimnym to do wymiany.
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Awaria usunieta - uszkodzony byl ten duży termostat pękło plastikowe mocowanie trzymajace ta sprzezyne i był cały czas otwarty. Dobrze ze to nic powazniejszego. Dzieki za pomoc ;] Pozdrawiam